Blanco assegura que ara toca fer primàries encara que només hi hagi un candidat

El vicesecretari general del PSOE descarta, de moment, la convocatòria d'un congrés del partit

Joan Rusiñol
1 min

MadridPer sobre de "qualsevol reacció emocional", ara toca mantenir el full de ruta marcat. Això és el que ha decidit aquest matí l'executiva del PSOE, reunida a Ferraz per analitzar la contundent derrota d'ahir. És a dir, obrir el procés de primàries, consolidar el nou lideratge i convocar eleccions generals pel març de l'any que ve per culminar les reformes governamentals i donar temps al candidat, o candidata, per provar de recuperar terreny perdut.

El número 2 del PSOE, José Blanco, ha reiterat que dissabte el comitè federal fixarà el calendari de les primàries, que es faran tant si hi ha diversos candidats com si només n'hi ha un, ha subratllat el dirigent socialista. Això dóna ales a la possibilitat que, finalment, el partit faci pinya al voltant del vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, i evitar així el xoc amb algun altre aspirant, com la ministra Carme Chacón.

Blanco, convençut que ara "no és l'hora de lamentar-se, sinó d'aixecar-se", ha descartat de moment convocar un congrés del partit per canviar el secretari general, Rodríguez Zapatero. Ara bé, creu que cal prendre bona nota de l'"advertència seriosa" dels votants, que han fet un vot de càstig "pel malestar" de la crisi i de les mesures que ha pres el govern espanyol.

Tot i que encara no s'han analitzat els resultats amb detall, Blanco subratlla que hi ha hagut un "gir cap al centre-dreta" i que les forces d'esquerra no han captat el votant descontent amb el PSOE.

El dirigent socialista ha assegurat que no hi haurà batalles internes perquè ara és l'hora de la "cohesió" i de "mirar el futur".

stats