El sí guanyaria amb un 53% dels vots en un referèndum d'independència, segons l'enquesta de RAC1

El no, però, guanyaria amb un 46,8% si Catalunya no tingués garantida la permanència a la UE

Ara
1 min

BarcelonaEl sí guanyaria en un referèndum d'independència a Catalunya amb el 53% dels vots, segons l'enquesta que ha donat a conèixer RAC1 aquest dimecres. El no obtindria un 39,4%. Hi ha un 5,9% d'indecisos i un 1,7% de vots en blanc. La participació seria del 71,1%.

L'enquesta, elaborada per Feedback, revela que si Catalunya no tingués garantida la permanència a la UE, guanyaria el no amb un 46,8% i el sí cauria fins al 44%. En canvi, si la permanència a la UE estigués garantida, el sí seria del 62%, davant el 31% del no.

Els joves, més pel sí

Els partidaris de l'estat propi guanyen a totes les franges d'edat menys en una: els més grans de 65 anys. En aquesta franja, un 43% votaria que sí, i un 49%, que no. Com més joves, els catalans més a favor estan de la independència, fins al punt que per sota dels 24 anys el sí s'imposaria amb un 68% dels vots davant un 25% de nos. Els homes estan lleugerament més a favor de l'estat propi que les dones −un 58% d'homes i un 53% de dones votarien que sí−. Per partits, els votants més independentistes són els d'ERC; un 95% votaria que sí. Després, els de CiU, amb un 68%; i els d'ICV-EUiA, amb un 58%. Entre els del PSC s'imposa el no, però un de cada tres socialistes votaria a favor de l'estat propi. I entre els votants del PP, n'hi ha un 14% que donaria un sí a la independència.

stats