El cooperativisme guanya terreny

Entrem, grup cooperatiu d'inserció laboral, és un compromís amb la inclusió i la qualitat de vida de les persones

El grup està format per dues cooperatives d’iniciativa social sense ànim de lucre: Nou Verd SCCL (1994), reconeguda com a centre especial de treball, i Nou Set SCCL (1997), reconeguda com a empresa d’inserció

Redacció
2 min
Membres d'Entrem, grup cooperatiu d'inserció laboral.

Entrem és més que una cooperativa, és un compromís amb la inclusió, la dignitat i la transformació social. A més, treballen per construir un futur millor per a tothom, amb una missió clara i valors sòlids. El grup, format per les cooperatives Nou Verd i Nou Set, va ser constituït l'any 2020 amb l’objectiu de promoure la creació d’empreses socials a la comarca de la Vegueria del Penedès. Aquests esforços se centren en la millora de la qualitat de vida de les persones en situació d’exclusió social, discapacitat i/o trastorn de salut mental de la Vegueria del Penedès.

L'entitat gestiona projectes sociolaborals, serveis comercials i industrials, amb l’objectiu d’oferir oportunitats de formació i feina a persones amb especials dificultats d’inserció. A finals del 2023, el grup es va embarcar en una nova aventura on, juntament amb cinc entitats vinculades a l’economia social i solidària, i amb la col·laboració de Caprabo, es va donar a llum Supermercats Inclusius i Socials (SIS), un nou model de franquícia social que pretén convertir-se en el supermercat del futur. Amb aquest nou projecte es pretén oferir oportunitats laborals a persones en procés de formació i inserció laboral, promoure la comercialització de productes de l’Economia Social i Solidària, fomentar relacions justes amb proveïdores, assegurant que s’adhereixin a pràctiques ètiques, sostenibles i respectuoses, i promoure-les amb el medi ambient.

Ara fa 30 anys, cinc persones amb diagnòstic de salut mental van fundar la primera cooperativa catalana impulsada íntegrament per persones amb trastorn de salut mental. I avui dia, Entrem ja compta amb una plantilla de 217 persones en acció, a més d'haver impactat positivament en la vida de més de 5.000 persones a la comarca, oferint feina i formació laboral. Actualment, el servei prelaboral d’Entrem atén una mitjana de 280 persones anuals en el servei d’acollida, que suposa la porta d’entrada a la xarxa de serveis d’inserció laboral i que té per objectiu apropar recursos a les persones, les entitats i les persones professionals.

stats