Publicitat
Publicitat

CONFERÈNCIA DE PAU

El govern espanyol titlla de "decepcionant" la declaració de la Conferència de Pau

El ministre de presidència espanyol, Ramon Jáuregui, diu que només és "un paper més". L'expresident Jordi Pujol elogia la iniciativa

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha assegurat que el govern espanyol considera el document final de la conferència de pau "un paper més" i, tot i que ha reconegut que en el text hi ha un pronunciament rotund perquè ETA deixi definitivament les armes, creu que això és l'única cosa important i que tota la resta és "relativament decebedora".

El ministre ha afegit que la conferència podria formar part "d'un guió" o "d'una litúrgia" amb la qual la banda terrorista estaria justificant la seva fi. Jáuregui ha volgut recalcar que no s'ha pagat "cap preu polític" per això. "Probablement estem tocant la pau amb la punta dels dits", ha sentenciat, i ha deixat clar que és la societat i la democràcia qui ha "contribuït a aquesta victòria".

Pujol elogia la conferència

També l'expresident Jordi Pujol ha valorat avui les conclusions de la conferència de pau. Pujol ha elogiat la iniciativa perquè "tot el que vulgui acabar amb ETA és bo". L'expresident ha comparat l'organització terrorista com "la flama d'una vela que s'està apagant" i ha advertit que "el mèrit és de tothom" perquè "tothom ha lluitat".

Duran creu que l'Estat no ha de negociar amb ETA

Tot i això, el candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir que és ETA qui ha de "moure fitxa" ara entregant les armes, i no el govern espanyol o el francès, que ha d'esperar un gest per part de la banda terrorista. "L'Estat mai ha de negociar amb terroristes. Una cosa és que les forces polítiques ho facin, però qui ha de moure fitxa és ETA", va dir.

González Pons creu que és "fer el caldo gros a Batasuna i als seus amics"

El vicesecretari de Comunicació del PP , Esteban González Pons , ha assegurat aquest dimarts que el PSE - EE es va equivocar " greument " en acudir a la conferència de pau i ha afegit que intentar donar una "sortida noble " a ETA , ara que està a punt de ser derrotada , és "fer el caldo gros a Batasuna i els seus amics " . En una entrevista a Telecinco , González Pons ha qualificat la conferència com "el gran acte electoral de Batasuna".

Les víctimes basques alerten d'una hipotètica "impunitat de la barbàrie"

El Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc ( Covite ) , ha dit avui que , conclosa la conferència internacional d'ahir, espera el " següent acte d'aquest vodevil " que , segons ell , acabarà amb "la impunitat de la barbàrie més cruenta de la nostra recent història democràtica " . En un comunicat titulat " El dia després " , Covite analitza el desenvolupament i la declaració final del conclave sobre el final del terrorisme d'ahir a Sant Sebastià , i critica que els mediadors internacionals , " en cinc punts sense consistència " , deixessin " molt clar que el que hi ha a Euskadi no és una banda terrorista " sinó" l'última confrontació armada d'Europa" .

El sindicat professional de policia creu que pot retardar "la derrota d'ETA"

El Sindicat Professional de Policia ( SPP ) ha criticat el comunicat emès ahir per la conferència internacional reunida a Sant Sebastià , ja que considera que, a més de suposar un "important greuge " a les víctimes d'ETA , "podria retardar el procés de derrota de l'organització terrorista " . Així ho expressa el SPP en un comunicat en què indica que no calia cap conferència ni reunió " amb la presència còmplice d'algunes persones el coneixement de la situació al nostre país és molt probablement epidèrmic i insuficient ".

El president de Cantàbria creu que la conferència és una "patotxada"

El president de Cantàbria ,  Ignacio Diego (PP) , ha qualificat de " patotxada " la conferència sobre el final del terrorisme celebrada ahir a Sant Sebastià i ha assegurat que " portar a una quadrilla de menjadors a la ciutat de les estrelles Michelin per dir bestieses és dolorós, així com també que s'hi sumi el PSOE " .


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT