Futbol

Partit històric entre Gal·les i Eslovàquia

Gareth Bale és el gran al·licient d'una selecció gal·lesa que no arribava a la fase final d'un campionat des de fa 58 anys

Ara
2 min
Gareth Bale durant l'últim partit de preparació amb Gal·les contra Suècia

BarcelonaLa selecció de Gal·les i la d'Eslovàquia comencen la seva aventura a l'Eurocopa dissabte 11 a les 18 hores. L'estadi Matmut Atlantique de Bordeus acollirà un dia històric per les dues seleccions. Els eslovacs s'han classificat per primer cop per a la fase final d'aquesta competició i els gal·lesos tornen a una fase final que se'ls resistia des de fa 58 anys. El partit és el que inaugura el grup B que, hores després, té el partit fort de la jornada amb L'Anglaterra-Rússia.

L'equip britànic té en Gareth Bale la seva punta de llança. El jugador del Reial Madrid ha aportat set gols ens els 10 partits de la fase de classificació, però no és l'únic jugador important del combinat entrenat per Chris Coleman. També destaquen Joe Allen o Aaron Ramsey, però sobretot, cal citar la solidesa defensiva global de l'equip que fa molt difícil per als rivals arribar a la porteria defensada per Hennessey, porter del Crystal Palace.

Aquest grup de jugadors ha aconseguit el què no es va poder fer en els 58 anys anteriors, en una selecció en la que han passat noms com els de Ryan Giggs o Ian Rush. L'última aparició de Gal·les en una fase final va ser l'any 1958 en el Mundial de Suècia i en aquell moment només la selecció brasilera de Pelé va poder amb un equip on brillava John Charles.

Al davant hi haurà la selecció eslovaca, que arriba per primer cop a la fase final d'una Eurocopa, sis anys després de la seva participació al Mundial de Sud-àfrica. Llavors, va arribar fins a vuitens. La selecció eslovaca destaca també per la seva fortalesa defensiva. La línia que formen els veterans Ján Durica, Martin Skrtel, Peter Pekarik i Tomás Hubocan ha sigut una de les principals claus de la classificació de l'equip centreeuropeu. L'altre clau és la capacitat ofensiva del migcampista del Nàpols Marek Hamsik i del davanter Vladimir Weiss que amb les seves contres poden posar en dificultats als rivals.

stats