Rússia i Eslovàquia avaluen les seves opcions en el primer partit de la segona jornada

Les dues seleccions necessiten una victòria per no quedar despenjades en el grup B

Joan Aureli Raich
2 min
El tècnic Leonid Slutsky, durant la sessió d'entrenament de la selecció russa

BarcelonaLa segona ronda de partits de l'Eurocopa de França comença amb un duel entre Rússia i Eslovàquia. Els dos equips s'enfrontaran dimecres (15 h, UEFA.COM) a l'estadi Pierre Mauroy de Lilla. Després de la primera jornada, en la qual els russos van obtenir un empat inesperat en l'últim moment contra Anglaterra i els centreeuropeus van perdre en un partit molt igualat contra Gal·les, cap resultat que no sigui la victòria donaria garanties de passar de fase a l'equip que l'obtingui.

Els russos sumen un punt aconseguit gràcies al gol en el minut 91 de Vasili Berezutski i amb una victòria quedarien molt a prop de la classificació. Tot i el bon resultat obtingut contra la poderosa selecció anglesa en el partit de la primera jornada, cal que els homes que representen la Federació Russa facin un pas endavant per generar més accions de perill. L'escassa producció ofensiva dels homes entrenats per Leonid Slutsky contra l'equip de Rooney, Alli, Kane i companyia, fa pensar que el gol va ser més fruit d'un cop de sort que no la conseqüència d'un equip treballat i amb perspectiva de futur. A part, els russos tenen una preocupació afegida, després dels greus incidents entre els seus aficionats i els anglesos en el primer partit a Marsella, la UEFA podria expulsar-los de la competició si els incidents es repeteixen. En aquest sentit, el tècnic Slutsky i alguns jugadors han rebut una trentena d'aficionats per tal de demanar calma i precaució.

Per la banda eslovaca, la victòria encara és més urgent, l'equip entrenat per Ján Kozák suma zero punts i si torna a perdre quedaria pràcticament fora de la competició. Les sensacions dels centreeuropeus, però, són molt diferents de la dels russos, ja que en el primer partit van generar ocasions i si el percentatge d'encert de cara a porteria hagués sigut superior el resultat final del partit contra Gal·les podria haver estat diferent.

L'altre partit d'aquest grup B enfrontarà dijous dos equips de la Gran Bretanya, la líder Gal·les del madridista Gareth Bale contra la renovada selecció anglesa.

stats