Eurocopa
Especials  /  Eurocopa França 2016 12/06/2016

La UEFA no descarta desqualificar Rússia i Anglaterra si es repeteixen els incidents

Els aldarulls van deixar 35 ferits, un dels quals continua molt greu

Efe
1 min
Aldarulls entre els aficionats russos i anglesos

ParísLa UEFA ha obert aquest diumenge un expedient a Rússia pels enfrontaments que van tenir lloc dissabte a l'estadi Velòdrom de Marsella, i no descarta la seva desqualificació, així com la d'Anglaterra, si es repeteixen els incidents, però ha admès que hi va haver problemes de separació de les aficions d'ambdós països i va anunciar el reforç de la seguretat en els estadis. Els aldarulls van deixar 35 ferits, un dels quals continua molt greu.

"La UEFA reconeix que hi va haver problemes de separació a l'estadi Velòdrom i aplicarà les mesures correctives per enfortir el desplegament de personal de seguretat en els estadis, en estreta col·laboració amb les autoritats locals", ha indicat un portaveu de l'organització. En paral·lel, l'organització ha indicat en un comunicat que s'ha obert un procediment disciplinari per "disturbis", "comportament racista" i l'ús de bengales i altre material pirotècnic per part de l'afició russa.

El Comitè Executiu de la UEFA està reunit per estudiar els fets que van tenir lloc a Marsella encara que no està previst que prengui una decisió fins al dimarts. En aquest termini, analitzarà totes les proves a les que tingui accés per a determinar eventuals sancions a les federacions implicades.

El portaveu de l'organització va recordar que l'Anglaterra-Rússia estava considerat com un partit d'"alt risc" i ha assegurat que els incidents que van tenir lloc al centre de la ciutat concerneixen a les autoritats locals. Però va expressar la seva "greu preocupació" per aquests fets "inacceptables" i que "no tenen cabuda en el futbol".

França prohibirà la venda d'alcohol a les ciutats amb Eurocopa. La restricció serà vigent tant per als dies de partit com per a les vigílies.

stats