Suècia i Irlanda es juguen el futur en el primer partit

La inspiració d'Ibrahimovic és la principal arma dels suecs per fer front a una rocosa Irlanda

Joan Aureli Raich
2 min
Zlatan Ibrahimovic és el principal argument de la selecció sueca

BarcelonaL'estadi de França, és l'escenari del partit on aquest dilluns (18 hores UEFA.com) dóna el tret de sortida al grup de la mort. Les seleccions d'Irlanda i de Suècia són les ventafocs d'un grup que completen les totpoderoses Itàlia i Bèlgica, que s'enfronten tres hores més tard en un del partits més destacats de la primera jornada de la competició. El matx es preveu molt igualat tot i que la història és favorable als suecs que mai han sigut derrotats per l'equip irlandès en partit oficial (4 victòries i 2 empats). En aquesta ocasió però, els dos equips arriben en les mateixes condicions. Tant l'equip suec com el de la República d'Irlanda, s'han classificat després d'una ajustada repesca superant a Dinamarca i Bòsnia respectivament.

L'equip escandinau arriba amb una dependència gairebé absoluta de la seva estrella, l'exblaugrana Zlatan Ibrahimovic. El suec afronta la seva quarta Eurocopa i, si marca algun gol, es convertirà en el primer jugador en foradar la porteria rival en quatre edicions diferents de la competició. En atac l'acompanyarà el jove Forsberg o el veterà Kim Källström.

Els irlandesos per la seva banda proposen el clàssic joc de les illes britàniques, farragós, rudimentari i confiant en la perseverança dels seus jugadors. L'equip entrenat per Martin O'Neill confia en una experimentada tripleta formada per Shane Long, Robbie Keane i per Jon Walters (autor dels dos goles que els irlandesos van anota a la repesca).

Per als illencs es tracta de la tercera ocasió en que arriben a la fase final d'una Eurocopa. Abans havien jugar la de Polònia i Ucraïna i la de l'any 1988 i tenen un balanç total d'un sol partit guanyat i d'11 gols encaixats. Els jugadors d'O'Neil tenen a més, un mal record de l'escenari on es jugarà el partit. L'estadi de França va ser on Thierry Henry va controlar una pilota amb la mà abans d'assistir al seu company Gallas que va anotar un gol a la prorroga del partit de repesca que finalment va suposar que fossin els francesos el que anessin al Mundial de Sud-àfrica 2010.

stats