Especials 15/07/2013

Aproximadament 10.000 assistents al FIB, a Benicàssim

La dinovena edició del Festival Internacional de Benicàssim arrenca avui amb el muntatge de les primeres tendes de campanya

Efe
2 min
Alguns assistents al FIB ja han muntat les tendes de campanya. / DOMENECH CASTELLÓ / EFE

Castelló de la PlanaLa localitat de Benicàssim rebrà, entre avui i demà, aproximadament 10.000 assistents al Festival Internacional de Benicàssim (FIB), fidels a una cita en la qual els britànics tornen a ser els protagonistes, tant sobre l'escenari com entre el públic.

Des de les nou d'aquest matí, els primers 'fibers' han començat a formar cues per recollir les seves polseres a la zona propera al recinte, amb les quals poder accedir a la zona d'acampada.

No obstant això, segons fonts municipals, molts 'fibers' han arribat a la població aquest cap de setmana passat per allargar una mica més l'estada vacacional i ja s'allotgen en hotels, apartaments i càmpings tant de Benicàssim com de Castelló de la Plana, Orpesa (Castelló) i altres localitats properes.

Segons han informat a EFE fonts de l'organització, les zones d'acampada ja han completat el muntatge i es continua treballant en el recinte perquè tot estigui a punt per obrir de portes de dijous que ve a les vuit del vespre.

Malgrat els contratemps i les presses en el muntatge, la dinovena edició del FIB arrenca avui amb la instal·lació de les primeres tendes de campanya.

Els problemes econòmics derivats del concurs de creditors pel qual passa l'empresa organitzadora, Maraworld, van fer que a principis d'aquest mes es rumoregés a les xarxes socials la possibilitat de suspendre el festival a causa d'un retard de gairebé una setmana en l'inici del muntatge.

Amb tot, els turistes britànics, fidels a aquesta cita estival, tornen a prendre Benicàssim, com cada any al juliol, tot i que segons les previsions, en aquesta ocasió s'espera un descens en el nombre d'assistents. L'Ajuntament parla d'uns 27.000 assistents, però des de l'organització es confia a arribar als 30.000 gràcies a la venda d'entrades en l'últim moment.

La marea de 'fibers' es mourà durant la setmana a Benicàssim amb alguna de les opcions que ofereix l'organització i que van des del lloguer de bicicletes fins a una línia d'autobusos que connecta les zones d'acampada i del recinte amb la platja i el nucli urbà.

No obstant això, la majoria d'assistents opta per circular a peu, així que per garantir-los la seguretat s'ha establert un dispositiu per canalitzar el trànsit de vianants, especialment en el punt més perillós: l'encreuament de la carretera Nacional 340, molt proper a l'entrada al recinte de concerts.

stats