SÍRIA
Especials 25/04/2012

França obre la porta a intervenir a Síria si la missió d'observadors de l'ONU fracassa

El ministre d'Exteriors francès, Alain Juppé, diu que vol veure a Síria almenys 300 observadors de l'ONU en dues setmanes, si no demanarà una acció militar al Consell de Seguretat

Agències
1 min
Imatge difosa per l'oposició d'un barri de Homs el 25 d'abril. GETTY

ParísEl 5 de maig serà "el moment de la veritat" a Síria, ha destacat aquest dimecres el ministre d'Exteriors francès, Alain Juppé. França vol certificar que almenys 300 observadors de les Nacions Unides estaran treballant a Síria en aquesta data. Dóna dues setmanes al règim perquè compleixi amb la seva paraula, si no demanarà al Consell de Seguretat de l'ONU una intervenció militar al país, segons ha explicat Juppé

"Això no pot continuar de forma indefinida. Volem veure que hi ha un nombre suficient d'observadors, almenys 300 (…), desplegats al més ràpid possible", ha explicat el ministre.

Juppé ha posat com a data límit el 5 de maig, quan està previst que l'enviat especial de les Nacions Unides i la Lliga Àrab, Kofi Annan, presentarà un informe al Consell de Seguretat de l'ONU sobre Síria. Per França aquest serà "el moment de la veritat".

"Si això no funciona, no podem permetre al règim [de Síria] que ens desafiï. Haurem d'avançar cap a una nova etapa amb una resolució del capítol 7 de les Nacions Unides per prendre un nova estratègia per aturar aquesta tragèdia", ha afegit.

El capítol 7 de l'ONU permet al Consell de Seguretat "determinar l'existència de qualsevol amenaça a la pau, violació de la pau, pacte d'agressió" i prendre acció militar o no militar per "restaurar la pau i seguretat internacionals".

stats