CAIXABANK INFORMA
Especials 20/09/2019

França desplaça el Regne Unit com a millor país per a la internacionalització de les empreses espanyoles segons l’ICIE 2019

Aquest índex, elaborat per CaixaBank Research, ajuda les empreses que volen internacionalitzar el seu negoci analitzant l’atractiu de cada país

2 min
Imatge del districte financer i de negocis de París, La Défense / GETTY

CaixaBank ha publicat la tercera edició de l’Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE 2019), que permet classificar els països segons el potencial que ofereixen per a les empreses espanyoles; és a dir, com és d’atractiu, des d’una òptica espanyola, cada mercat estranger.

Segons l’ICIE 2019, França, el principal soci comercial de les empreses espanyoles, encapçala el rànquing. El Regne Unit, després de liderar el rànquing en les dues edicions anteriors, passa a ocupar la segona posició de l’ICIE, a causa del Brexit. És un retrocés modest, ja que cal tenir en compte que el país anglosaxó continua sent un dels destins més importants de les exportacions espanyoles i que l’ICIE recull principalment fets sobre el país analitzat, i no tant riscos encara no materialitzats. Segons CaixaBank Research, “en la mesura en què la sortida del Regne Unit de la Unió Europea es dugui a terme de forma gradual i acordada amb la UE, i tenint en compte que molts dels aspectes que fan el país atractiu als ulls dels empresaris espanyols no variaran gaire amb la sortida, aquest país seguirà emplaçant-se en una bona posició en el futur en l’ICIE. Si al final es produeix una sortida desordenada i sense acord, un ‘hard Brexit’, la caiguda en el rànquing naturalment seria una mica més gran”.

Aquest és el districte financer i de negocis de Londres, la City / GETTY

Els països de l’Europa Occidental tornen a presentar les condicions més favorables per a la internacionalització de les empreses espanyoles. En conjunt, són els països més pròxims a Espanya i compten amb un marc administratiu i legal molt desenvolupat, una força laboral ben preparada, un poder adquisitiu significatiu i un entorn financer, institucional i innovador sòlid.

Ajuda a la internacionalització de les empreses

L'Europa de l’Est i l'Àsia central i occidental se situen, després de l’Europa Occidental, com les regions on és més fàcil la internacionalització de les empreses espanyoles, seguides molt de prop per Amèrica. Per països, els Estats Units ocupen el tercer esglaó del podi, per davant dels Països Baixos, Alemanya i Portugal.

L’objectiu de l’ICIE, que elabora CaixaBank Research per al Departament de Comerç Exterior de CaixaBank, és ajudar les empreses que volen internacionalitzar el seu negoci, ja sigui a través de la venda de productes, buscant proveïdors o amb qualsevol procés d’inversió.

Concretament, l’ICIE analitza un total de 67 països, tant avançats com emergents, i permet elaborar un rànquing que reflecteix el seu atractiu per a les empreses espanyoles. L’índex està compost per cinc grans pilars que aglutinen qüestions clau del procés d’internacionalització com l’accessibilitat al país, la facilitat per operar-hi, el seu atractiu comercial, l’entorn financer i l’estabilitat.

Tota la informació està disponible, de manera gratuïta, al lloc web de CaixaBank Research: caixabankresearch.com/ca/index-dinternacionalitzacio

Aquesta iniciativa completa la proposta de valor que presenta CaixaBank en el seu objectiu d’oferir el màxim nivell d’assessorament a les empreses que tenen la intenció de diversificar el seu negoci ampliant la seva activitat en els mercats internacionals.

El banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 125 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.188 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l’assessorament empresarial.

CaixaBank dona suport als seus clients empresa en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els gestors especialitzats que treballen a les oficines d’Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l’estranger. L’entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

stats