Especials 25/06/2012

Homs, sobre Eurovegas: "Les coses s'han de fer seguint les normes i les lleis del nostre país"

El portaveu del Govern assegura que Catalunya "no es pot permetre el luxe de descartar cap possibilitat de crear llocs de treball"

S. González / A. Balanzà
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que el projecte Eurovegas, en cas que finalment s'instal·li a Catalunya, "s'ha de fer seguint les normes i les lleis" de Catalunya i ha deixat el debat sobre la flexibilitat normativa per a la negociació de la primera fase en cas que Barcelona sigui l'escollida. Just després de la jornada de treball amb la delegació de Las Vegas Sands Corporation, Homs ha assegurat que l'equip de Sheldon Adelson els ha transmès la sensació que Barcelona "no era en aquesta cursa" i que ara hi és en "igualtat de condicions" gràcies al "treball de seducció" fet pel Govern.

Davant els qui assenyalen que Eurovegas serà un "paradís d'il·legalitat", Homs ha recordat que la decisió d'Adelson encara va "per llarg" i ha fet una crida a no precipitar-se. De fet, ha recordat que en el cas de Port Aventura, es van produir crítiques similars i que en aquests moments cal prioritzar la possibilitat d'analitzar una proposta que pot crear llocs de treball. "No ens podem permetre el luxe de descartar cap possibilitat de crear llocs de treball". Aquest és un dels principals motius pels quals el Govern seguirà defensant el projecte d'Eurovegas, segons ha explicat Homs. Pel portaveu de l'executiu era una "obligació moral" analitzar aquesta possibilitat d'inversió.

Homs ha assegurat que el turisme modern "ja no és només sol, platja, cafè i puro", i que per això el Govern treballarà per portar aquest turisme de "fires i convencions" que generarà "ocupació, derivades industrials i projecció internacional". De fet, ha recordat als delegats d'Adelson que a hores d'ara un 42% dels visitants que té Barcelona són professionals, i ha recordat projectes d'èxit a Catalunya com Port Aventura o el Mobile World Congress. Un altre dels factors que el Govern ha posat sobre la taula per defensar la candidatura de Barcelona és la ubicació "estratègica de la ciutat a nivell mediterrani i d'Europa".

La trobada amb l'equip de Sheldon Adelson ha consistit en una visita als terrenys on es construiria la infraestructura, un dinar de feina encapçalat per Artur Mas i una visita al port de Barcelona. En aquesta trobada, en la qual han participat els consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell; Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, l'executiu català ha comunicat que davant aquests processos "es regeix per la seriositat, la transparència i la concertació" vers els afectats.

stats