Contingut patrocinat

GAUDIREUS: Modernisme, vermut, gastronomia i compres a la ciutat de Gaudí

Redescobreix la capital del Baix Camp passejant pels carrers del centre històric, on es concentren la majoria d’establiments comercials i de restauració de la ciutat

Ara
3 min
Reus és una de les ciutats modernistes més importants d’Europa i ofereix un itinerari per resseguir aquest llegat. reus turisme.

ReusA dues passes de les millors platges de la Costa Daurada, i entre mar i muntanya, Reus és reconeguda principalment com a ciutat de Gaudí i pel seu interessant patrimoni modernista sense oblidar el famós Vermut de Reus. Qualsevol època de l’any és ideal per redescobrir la capital del Baix Camp passejant pels carrers del centre històric, on es concentren la majoria d’establiments comercials i de restauració de la ciutat.

Gaudí Centre Reus: experimentar Gaudí

Antoni Gaudí va néixer a Reus l’any 1852, i la ciutat encara conserva alguns dels indrets vinculats a la seva infància i joventut. A l’emblemàtica plaça del Mercadal es troba el Gaudí Centre, l’únic museu interactiu dedicat a la vida i a l’obra de l’universal arquitecte. Aquest modern espai amb 1.200 m² d’exposició us permetrà descobrir els secrets de la vida i l’obra de Gaudí i viure una experiència genial d’una forma amena i original.

La Ruta del Modernisme

Aquest itinerari pel centre de la ciutat us permetrà descobrir per què Reus és una de les ciutats modernistes més importants d’Europa. De tot el conjunt arquitectònic, de finals del segle XIX i principis del XX, destaquen molt especialment les obres de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que hi va deixar un importantíssim llegat, com el conjunt hospitalari de l’Institut Pere Mata, les cases Rull i Gasull i la magnífica casa Navàs.

Origen del famós Vermut de Reus

Reus és pionera en la producció de vermut, una beguda que es produeix seguint el mètode tradicional i que podreu degustar durant la vostra estada. A l’Espai del Vermut de l’Estació Enològica, oberta els caps de setmana, podreu descobrir quins són els orígens del Vermut de Reus i quines són les vuit marques que actualment s’elaboren.

Visit Reus

La polsera Visit Reus és una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de la ciutat. La polsera, pensada per a totes les edats i per un preu únic, permet accedir lliurement a cinc dels espais més importants i simbòlics de Reus: l’Institut Pere Mata, el Gaudí Centre Reus, La Prioral i el Campanar de Sant Pere, els museus de la ciutat i un tast de vermut a l’Estació Enològica, de la forma més fàcil i còmoda.

La ciutat de les compres i de la restauració

La ciutat compta amb una llarga tradició comercial que es remunta al segle XVIII, amb el record del “Reus, París, Londres”. Durant la vostra estada, deixeu-vos seduir per l’extensa oferta de qualitat dels establiments comercials i de serveis, on trobareu un servei molt professional i personalitzat, i on també podreu comprar els productes gastronòmics més estretament vinculats a la ciutat, com els vermuts de Reus, l’avellana DOP Reus, l’oli DOP Siurana i els vins de les denominacions d’origen properes dels quals la ciutat és porta d’entrada.

Per a més informació sobre l’oferta turística de Reus, consulteu www.reusturisme.cat

stats