Especials 17/11/2021

Gonzalo Gortázar destaca el valor de la diversitat en una trobada amb les guanyadores del Premi Dona Empresària CaixaBank 2021

CaixaBank té un 41,6% de dones en posicions directives i un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector

3 min
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, amb les dones empresàries premiades

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha celebrat una trobada amb les guanyadores nacional i territorials de l’última edició dels Premis Dona Empresària CaixaBank, que des de fa cinc anys reconeixen la trajectòria i el talent de les directives líders a Espanya.

A la reunió, celebrada en la oficina all in one de Madrid i a la qual han participat una àmplia representació de l’alta direcció de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha felicitat totes les empresàries guardonades i ha celebrat l’alta qualitat de les candidatures, cosa que confirma la consolidació d’uns guardons que tenen com a objectiu impulsar el valor de la diversitat: “Som conscients que encara queda molt per fer; per això, amb aquests premis, CaixaBank vol ajudar a conscienciar sobre la necessitat de promoure la igualtat d’oportunitats i la diversitat al món professional i empresarial”. 

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat que “la diversitat i la igualtat són part de la nostra cultura i un dels pilars del nostre pla estratègic. Al posar en valor la diversitat i la inclusió, som més competitius i innovadors. És important que aquests valors se situïn en l’eix de les polítiques i l’estratègia de les companyies, al més alt nivell i de manera transversal a tota l’organització”.

A la trobada, Gortázar ha pogut compartir reflexions i experiències amb les empresàries guardonades, així com conèixer l’experiència de la guanyadora nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank 2021 a Espanya, l’almerienca Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta executiva de Grup Cosentino, i de la guanyadora del Premi Mulher Empresária BPI a Portugal, la portuguesa Sandra Santos, CEO de BA Glass Group, com a representants dels seus respectius països en els premis internacionals IWEC Awards. Aquests guardons es van lliurar el 9 i 10 de novembre en la 14a conferència anual IWEC, que es va celebrar en format virtual sota el títol: Connectant les dones empresàries en el món - Sostenibilitat de les empreses: de sobreviure a prosperar.

Finalment, Gortázar ha animat les guardonades a continuar compartint coneixement, idees i experiències entre elles a través de la Comunitat Dona Empresària CaixaBank, una xarxa en línia que serveix de punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives i altres organitzacions internacionals.

Els Premis Internacionals IWEC 

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que ostenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l’objectiu d’ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Els premis IWEC, que es lliuren cada any en la Conferència Anual IWEC, reconeixen i fan costat a dones empresàries de tot el món, perquè puguin representar una part important i decisiva al desenvolupament de l’economia global del segle XXI.

En aquesta edició, la Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) va premiar la trajectòria de 35 empresàries procedents de 18 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 3.400 milions de dòlars i ocupen més de 15.700 persones.

Des de la seva constitució el 2007, IWEC ha premiat 460 empresàries amb presència a 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 295.416 llocs de treball i presenten una facturació agregada que és superior als 40.000 milions de dòlars.

Guanyadores territorials a Barcelona i Catalunya

1.
Elisabeth Stampa

Guanyadora de la Direcció Territorial de Barcelona

Elisabeth stampa

Directora de Medichem, empresa proveïdora de principis actius i fàrmacs a laboratoris sobretot internacionals, amb cinc dècades d’antiguitat i filials als EUA i la Xina. Des que l’Elisabeth Stampa va arribar a l’empresa s’ha aconseguit duplicar la facturació, s’ha crescut internacionalment i s’ha diversificat el negoci ampliant la cartera de productes també a productes farmacèutics acabats i per a tercers. La directiva lidera la iniciativa social interna Thinking Out of the Box, que promociona la proposta i creació de projectes i/o negocis dins de Medichem.

2.
Alba Carré

Guanyadora de la Direcció Territorial de Catalunya

Alba Carré

CEO de Transports Calsina Carré SL, empresa del sector de transport i logística. Representa la tercera generació de la família propietària i lidera la gestió del grup des de fa quatre anys, en els quals el grup ha crescut significativament en zones estratègiques com el Marroc i ha fet una aposta ferma per la sostenibilitat amb un nou servei de transport intermodal amb forta presència de ferrocarril. Carré demostra el compromís amb la igualtat de gènere amb un pla d’igualtat renovat, el foment de la presència de la dona a l’empresa i campanyes de conscienciació interna.

stats