El cooperativisme guanya terreny

Habicoop, la federació que representa el cooperativisme d’habitatge a Catalunya

La Federació de Cooperatives d'Habitatges de Catalunya està formada per una vintena d’entitats que promouen l’habitatge cooperatiu a Catalunya, sigui com a cooperatives o com a entitats especialitzades en aquest model de generació d'habitatge

Redacció
1 min
Habicoop està formada per una vintena d’entitats que promouen l’habitatge cooperatiu a Catalunya.

Una cooperativa d’habitatges és una societat de gestió democràtica i d’adhesió voluntària en què un conjunt de persones s’associen amb l’objectiu de procurar-se habitatge a preu de cost, garantint així el dret a un habitatge digne i assequible. Sovint, les cooperatives gestionen espais comuns i altres serveis compartits per facilitar vincles socials i comunitaris.

Les entitats federades promouen habitatge cooperatiu en diferents modalitats, vetllant per una gestió responsable i transparent en totes les fases de promoció i de convivència.

Des d’Habicoop defensem aquesta realitat d’habitatge a casa nostra, a través de la incidència i col·laboració amb l’administració pública, el suport i orientació, la formació i la intercooperació. Creiem fermament en aquesta alternativa a l’habitatge convencional i treballem cada dia perquè pugui continuar creixent i arribant a tots els indrets del territori.

stats