HM HOSPITALES
Especials 31/05/2019

HM Hospitales posa en funcionament HM CIOCC Barcelona

El Centro Integral Oncológico Clara Campal s’ubica a la seu de l’Hospital HM Delfos, amb el lideratge del Dr. Albanell, i treballarà de manera coordinada amb els seus centres homònims de Galícia i Madrid

Esther Escolán
3 min
L’equip d’oncologia amb el doctor Albanell al centre. A baix, instal·lacions de l’HM CIOCC Barcelona.

Des que va aterrar a Barcelona, HM Hospitales treballa per consolidar un model assistencial que posi a l’abast del pacient una atenció personalitzada i les millors opcions diagnòstiques i terapèutiques. En aquest sentit, ara presenta el nou Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC Barcelona, amb seu a l’Hospital HM Delfos i amb un equip constituït per metges de referència internacional en càncer de mama, pulmó, digestiu, genitourinari, ginecològic, tumor cerebral i tumor hematològic, que abordaran cada tipus de tumor de manera multidisciplinària.

Els professionals de HM CIOCC Barcelona treballaran sota la direcció de l’oncòleg Joan Abanell, en coordinació amb els homòlegs als centres HM CIOCC de Madrid i Galícia. L’enfocament permetrà, en paraules dels responsables de HM Hospitales, “compartir protocols consensuats per a les patologies i fer sessions conjuntes per valorar particularment casos complexos en què el coneixement i l’experiència dels especialistes dels tres centres es posaran al servei del pacient individualment”.

Centre de referència

A més d’oferir tractament d’avantguarda en tots els tumors freqüents, el centre de Barcelona serà el de referència dels tres centres per al tractament de tumors cerebrals gràcies al potent programa de neurociències de l’Hospital HM Delfos. Els pacients de Barcelona també tindran accés a la cartera d’assajos clínics amb medicaments innovadors de la Unidad de Ensayos Clínicos Fase I Start-HM CIOCC Madrid. HM Hospitales es el primer grup hospitalari privat de l’Estat (segon si es compten els públics) receptor de nous casos de càncer, amb més de 3.300 anuals.

A nivell tecnològic, HM CIOCC Barcelona està equipat amb un innovador Bloc Quirúrgic i amb el sistema radiològic vertical EOS en 3D, el qual permet obtenir imatges en tan sols 20 segons i amb una radiació fins a un 85% més baixa que els sistemes radiològics tradicionals. Properament, el centre disposarà de servei de radioteràpia intraoperatòria.

La recerca, element cabdal

Tot i els avenços registrats fins ara, l’oncològic és un terreny que té un gran recorregut per davant en termes de recerca. No és estrany, per tant, que també esdevingui una de les bases de l’HM CIOCC Barcelona, el qual ja ha sol·licitat la llicència per investigar biomarcadors de resistència a la quimioteràpia en càncer de pulmó de cèl·lula petita que permetin identificar pacients que podrien beneficiar-se de la immunoteràpia. Per al Dr. Albanell, aquest és un plantejament “molt innovador en l’entorn de la sanitat privada” que, a més, “posa de manifest la voluntat inequívoca de desenvolupar una assistència de qualitat a partir d’una investigació puntera”. L’elecció d’Albanell per liderar el projecte d’oncologia no ha estat fruit de la casualitat, ja que el també cap del servei d’Oncologia de l’Hospital del Mar de Barcelona és coordinador del comitè científic del Grupo Español de Investigación en Cáncer de Mama i del Grupo de Investigación en Cáncer del Centro de Investigación Biomédica en Red Cáncer del Programa de Cáncer de Mama, a més de director del Programa de Recerca en Càncer de l’Institut d’Investigacions Mèdiques de l’Hospital del Mar. El seu perfil investigador i la vocació pels pacients i la recerca capdavantera encaixen a la perfecció a l’HM CIOCC Barcelona, el qual ja preveu desenvolupar una unitat d’assajos clínics el 2020.

JA EN MARXA

Assajos clínics pioners en tumors digestius

En la seva cursa per esdevenir un referent en recerca, la Fundación de Investigación HM Hospitales ha fet un significatiu primer pas. En concret, ha aconseguit inversió per valor de 2,1 milions d’euros procedents de la indústria farmacèutica internacional que seran destinats a la posada en marxa i desenvolupament d’assajos clínics que puguin suposar un avenç en el tractament dels processos oncològics. La primera part dels fons s’ha destinat a tres investigacions sobre diversos tipus de tumors digestius que s’estan duent a terme sota la batuta del Dr. Antonio Cubillo, director de HM CIOCC, a l’Hospital Universitario HM Sanchinarro, a Madrid. Cubillo ha estat l’encarregat de dissenyar aquests assajos clínics juntament amb el seu equip d’oncologia de precisió de la Unidad Multidisciplinar de Tumores Digestivos del Cancer Center.

hmdelfos.com

stats