Vaga general
Especials 30/03/2012

Puig, als ferits en els aldarulls: "Ja no s'hi val dir jo passava per allí"

Hi ha 80 ferits, 46 dels quals policies. El conseller d'Interior diu que s'interessarà per l'estat de salut de tots els ingressats però fa distincions. La policia va detenir 74 persones a tot Catalunya

Ara
2 min
CRITS, FOC I DESTRUCCIÓ
 Paisatge de guerra a plaça Catalunya en plena protesta dels grups violents.

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha estat contundent contra els ferits aquest dijous al centre de Barcelona en els aldarulls durant la vaga general. Puig ha dit que s'interessarà per l'estat de salut de tots els ciutadans però assegura que "ja no s'hi val dir jo no volia, jo passava per allí".

Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), hi ha 80 ferits, 21 dels quals van haver d'ingressar en un centre hospitalari. 5 continuen ingressats aquest divendres. 4 són a l'Hospital del Mar. Sobre el cinquè, el departament de comunicació de l'Hospital Sant Pau confirma que fins a les onze del matí encara hi era ingressat.

Dels 4 ingressats a l'Hospital del Mar, 2 han hagut de ser operats per ruptura de la melsa. Un altre té un hematoma a l'abdomen i l'últim una fractura costal, una contusió pulmonar i un hemotòrax lleu. L'Hospital de Sant Pau no ha facilitat informació sobre l'estat de salut del cinquè ferit.

En una roda de premsa per fer balanç dels incidents del 29-M, el conseller Puig tampoc no ha donat detalls de la gravetat dels ferits perquè, segons ha dit, no tenia l'informe mèdic. Sí que ha dit que entre els 80 ferits hi ha 45 mossos i 1 agent de la Guàrdia Urbana.

74 detinguts

El conseller també ha informat que ja són 74 els detinguts pels incidents durant la vaga general. 4 dels detinguts són menors d'edat. La majoria de les detencions (54) es van fer a Barcelona durant la batalla campal que hi va haver al vespre al centre de Barcelona i la crema de contenidors del migdia. Hi ha 20 detinguts més a l'àrea metropolitana de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre. 20 dels detinguts tenen antecedents.

La Guàrdia Urbana ha denunciat 10 persones més per fer malbé el mobiliari urbà. Els bombers de Barcelona van haver de fer 186 actuacions arran dels actes vandàlics. El més greu va ser l'incendi a l'Starbucks de la plaça Urquinaona. Van cremar 225 contenidors. Cada un costa 1.000 euros, segons fonts municipals. L'alcalde Xavier Trias xifra en mig milió d'euros el preu de les destrosses al mobiliari urbà de Barcelona en el marc del 29-M.

stats