Especials 30/04/2022

IOT Solutions World Congress 2022 dona un nou impuls a la transformació digital de la indústria

La sisena edició de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC), l’esdeveniment internacional més gran dedicat a la transformació de la indústria a través de tecnologies disruptives, reuneix del 10 al 12 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona 310 expositors i 200 ponents

2 min
Imatge de l'última edició celebrada de l'IOTSWC, el 2019

Organitzada per Fira de Barcelona en col·laboració amb l’Industrial Internet Consortium® (IIC™), l’edició de 2022 de l’IOTSWC mostrarà les solucions d’empreses com ABB, Altair, Amazon Web Services, Braincube, Crowdstrike, Deloitte, Device Authority, EMnify, Faircom Corporation, Fiware, Hornet Security, Huawei, Kaspersky, KNX, Libellium, Palo Alto, Richardson RFPD, Relayr, Siemens, Sternum, Trellix i TXOne Networks. Tots ells mostraran exemples de com l’internet de les coses (IOT), la intel·ligència artificial (IA), els bessons digitals (Digital Twins), blockchain i altres tecnologies poden transformar negocis sencers.

El director de l’IOTSWC, Roger Bou, ha afirmat que: “IOT Solutions World Congress 2022 serà una fita fonamental per a l’ecosistema de les tecnologies de transformació empresarial. Després de dos anys distanciats, les empreses, els líders d’opinió i els innovadors podran per fi reunir-se un cop més”.

En aquesta línia, el president de l’IIC, Bill Hoffman, destaca l’enfocament pràctic de l’esdeveniment: “IOTSWC es dirigeix a les empreses que busquen aquestes tecnologies. No només podran aprendre dels col·legues sobre com han adaptat i implementat amb èxit algunes solucions, sinó que també podran veure algunes de les proves més innovadores d’arreu del món”.

Transformació industrial reimaginada

IOTSWC estructurarà les ponències en cinc eixos temàtics: optimització del negoci, intel·ligència artificial, connectivitat, seguretat i experiència del client. A més, les conferències se centraran en casos pràctics de tecnologies disruptives que poden canviar els negocis. La llista de ponents l’encapçala Ann Dunkin, chief information officer (CIO) del departament d’Energia d’Estats Units i autora d’Industrial digital transformation: accelerate digital transformation with business optimization, AI and industry 4.0. També inclou Hiroshi Yamamoto, vicepresident corporatiu del Centre de Tecnologia d’Innovació Digital i Digitalització Corporativa de Toshiba; Mark Geckeler, cap de l’Aliança DPP del Grup Volkswagen, i Gunter Beitinger, vicepresident sènior de fabricació i cap de digitalització de fàbriques de Siemens, entre d’altres.

Quatre atractius clau de la cita
  • Testbed Area Mostrar exemples tangibles de combinacions de tecnologies disruptives és clau per impulsar la innovació. El 2022, l’IOTSWC recupera la seva característica Testbed Area. Un jurat format per líders del sector ha triat 10 iniciatives que mostraran com es poden desenvolupar nous serveis i solucions, provar-los en condicions reals i desplegar-los de forma escalable. Entre els seleccionats hi ha solucions per a l’automoció, la construcció, l’alimentació i la gestió urbana, com un frigorífic intel·ligent que utilitza càmeres d’IA per reduir el malbaratament d’aliments i aplicar preus dinàmics, un servei de bessons digitals dissenyat per implantar el pagament per ús al sector de la construcció i un sistema intel·ligent de conservació del patrimoni capaç d’anticipar les necessitats de manteniment dels monuments.
  • IOT Awards i Start-up Competition Distingir el treball excepcional en matèria d’IoT i transformació digital en diferents camps i destacar aquells projectes que transformen les indústries a través d’una eficiència, sostenibilitat i connexió més grans amb les persones és l’objectiu dels Industry Solutions Awards. El 2022, els guardons es lliuraran en sis categories: Seguretat, Connectivitat, Solució al Client, Optimització, Intel·ligència i un premi especial Game Changer of the Year. Els innovadors que fan les primeres passes també seran protagonistes a l’IOTSWC a través de la Startup Competition. S’han seleccionat les cinc millors 'start-ups' en dues categories: Emprenedors Stage One que hagin desenvolupat un producte mínim viable (PMV) i els emprenedors Stage Two que hagin construït els elements mínims necessaris per escalar i comercialitzar el producte.
  • IOTSWC i ISE uneixen forces El 2022, l’IOTSWC se celebrarà conjuntament amb Integrated Systems Europe (ISE), la fira professional d’audiovisuals (AV) i integració de sistemes més important del món. Això ofereix una oportunitat única per explorar l’encreuament entre dos conjunts diferents de tecnologies disruptives. Els visitants podran accedir a ambdues àrees d’exposició sense cost addicional, mentre que els delegats inscrits en el programa del congrés IOTSWC es beneficiaran d’un descompte del 50% si desitgen inscriure’s en alguna de les conferències d’ISE, i viceversa.
  • Congrés de Ciberseguretat de Barcelona La ciberseguretat s’ha convertit en un camp crític dins del panorama tecnològic, essencial per a tota solució. Per subratllar aquesta importància, el Barcelona Cybersecurity Congress (BCC) se celebrarà juntament amb l’IOTSWC. El tercer BCC abordarà la necessitat d’augmentar els nivells de seguretat en tota indústria per evitar o minimitzar els efectes d’un possible ciberatac. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, comptarà amb conferències, una zona d’exposició i activitats, i un simposi per a 'start-ups'. El BCC també tindrà una àrea d’exposició, una zona d’innovació, un Hacking Village que acollirà tallers i un Bug Bounty, un programa de contacte entre empreses i hackers ètics disposats a posar a prova la seguretat dels seus sistemes i descobrir-ne les vulnerabilitats a canvi d’una recompensa.
stats