ONZE DE SETEMBRE
Especials 03/09/2013

Duran: "Digui el que digui l'ANC, els dirigents d'Unió que vagin a la Via Catalana ho faran per exercir el dret a decidir"

El líder d'Unió, al seu compte de Twitter, es regira contra qui assegura que els democristians i el PSC tenen la mateixa posició sobre la cadena humana independentista

Ara
1 min
Duran també va instar a canviar el lema de la manifestació per l'estat propi del 2012. No es va variar, però s'hi va acabar sumant.

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió, ha fet servir el seu compte de Twitter per carregar contra aquells qui consideren que la posició de PSC i els democristians sobre la participació a la Via Catalana cap a la Independència és idèntica i per deixar clar que, "diguin el que diguin els organitzadors [l'Assemblea Nacional Catalana], els dirigents d'Unió que vagin a la Via Catalana ho faran per defensar l'exercici del dret a decidir".

En la reunió que va mantenir ahir el comitè de govern d'Unió, els dirigents democristians van acordar no participar com a partit a la cadena humana independentista, però van anunciar que membres de la direcció hi acudirien "com a ciutadans", segons va explicar el secretari general de la formació, Josep Maria Pelegrí. "Unió no dóna llibertat [per assistir a la Via]. És prèvia i deixa la decisió al criteri de cadascú. Alcaldes d'Unió i delegacions [del partit] han preparat la cadena, altres no", assegura Duran, que ha fet cinc tuits sobre la qüestió.

"El PSC diu que no participa a la cadena i dóna llibertat per si algú hi vol anar. Unió anuncia la participació en la cadena de membres de la direcció", puntualitza el president del comitè de govern democristià.

stats