El cooperativisme guanya terreny

L’aposta per l’economia social beneficia tothom

El Grup Clade està integrat per Abacus Cooperativa, Comunitat Minera Olesana, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Fedefarma, Fundació Blanquerna, Pere Claver Grup, Orquestra Simfònica del Vallès, Previsora General i Suara Cooperativa

Redacció
2 min
Alguns membres del Consell Rector Grup Clade

Les empreses i organitzacions que formen part de l’economia social demostren, des de fa molts anys, que saben competir al mercat i que ho fan d’una manera diferent. Aquesta capacitat és la que demostren els membres de Grup Clade, constituït ara fa gairebé vint anys per impulsar, potenciar i reforçar l’activitat de les seves sòcies, també a través de la intercooperació i de la difusió dels seus valors comuns.

La directora general, Maria Teixidor, considera que “l'economia social és un model que prioritza les persones, que promou el benestar col·lectiu i que es basa en la gestió democràtica; des d’aquests valors, està demostrant ser una alternativa viable i avantatjosa en el context actual de globalització i dels reptes que com a societats afrontem”. Posar la prioritat en les persones i el propòsit s’aconsegueix a través d’un model de govern democràtic i participatiu que reforça la responsabilitat envers les pròpies organitzacions i els consumidors, i reinvertint els resultats en els mateixos objectius socials alhora que es promou la solidaritat interna.

Una de les responsabilitats de Grup Clade és augmentar la visibilitat de l’economia social i promoure'n el creixement i protagonisme. “Som organitzacions que no busquem dreceres, paguem els nostres impostos al territori i tot el que fem reverteix en el benestar de la ciutadania. Fer això no ens ha impedit créixer ni competir en tots els sectors d’activitat. Al contrari, ens atorga un valor diferencial davant els competidors”, assegura el president de Grup Clade, Tomàs Llompart. La prioritat de les cooperatives i organitzacions de l’economia social presents a Grup Clade és ser rendibles, però no a qualsevol preu, sinó aportant valor social al territori on actuen.  

Actualment, Grup Clade l’integren 11 membres i tots ells són models d’economia social referents en els seus àmbits, que cobreixen una àmplia gamma de necessitats dels ciutadans, i que busquen amb les seves diferents estratègies créixer i continuar sent protagonistes. Perquè, segons Llompart, “només així serem rellevants i tindrem influència per transformar l’economia”.

stats