LÍBIA
Especials 03/10/2011

Èxode i combats a la ciutat natal de Gaddafi

La situació humanitària empitjora en la mesura que les tropes rebels llancen una nova ofensiva. El Consell Nacional de Transició modifica el govern provisional

Agències
1 min

SirteEl Comitè Internacional de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja ha informat aquest dilluns que ha hagut de retornar dos combois d'ajuda humanitària que es dirigien a Sirte en el moment que les tropes rebels han decidit llançar una nova ofensiva a la ciutat natal del dictador libi, Muammar al-Gaddafi. Els portaveus del Consell Nacional de Transició (CNT) libi han argumentat que els gaddafistes assetjaven, però els periodistes de Reuters asseguren que no han vist que es llancés cap morter des de l'interior de la ciutat.

En un breu moment en què els enfrontaments han cessat, s'han pogut veure llargues files de civils que fugen de la ciutat, assetjada des de fa setmanes i amb una greu crisi humanitària. La Creu Roja va denunciar diumenge "foc indiscriminat" sobre l'hospital de Sirte.

El CNT anuncia una remodelació

El president del CNT (l'òrgan polític de la rebel·lió), Mustafà Abdel Jalil, ha anunciat aquest dilluns una remodelació del comitè executiu que fa de govern. Tot i això, els canvis són poc significatius, segons informa la cadena de televisió qatariana Al-Jazira.

Durant una roda de premsa des de Bengasi, Jalil va demanar als libis paciència i va reiterar la seva promesa de formar un govern de transició després de "l'alliberament de tot el territori libi".

stats