LES REVOLTES AL MÓN
Especials 25/04/2012

Líbia prohibeix els partits polítics d'origen religiós, tribal o ètnic

El país celebra eleccions al juny i encara és una incògnita com afectarà la llei els Germans Musulmans, que es van constituir al març com a partit

Reuters
1 min

TrípoliPendent encara de la decisió d'aplicar la xaria, la llei islàmica, el govern interí libi ha anunciat una llei tant sorprenent com polèmica. El Consell Nacional de Transició libi, amb els ulls posats en les eleccions del juny –les primeres post-Gaddafi–, ha anunciat aquest dimecres l'aprovació d'una llei que prohibeix a qualsevol partit polític amb afiliació religiosa, tribal o ètnica presentar-se als comicis. El portaveu del Consell, Mohammed al-Harizy, però, ha precisat pocs detalls i no ha deixat clar si aquesta legislació afectarà els Germans Musulmans, que es van constituir al març com a partit polític.

Els sondejos donaven fins ara a la formació uns dels resultats més representatius, i ja ha començat la seva escomesa. El líder del partit islamista moderat ha dit al CNT que necessitava precisar què volia dir prohibir els partits religiosos. Mohammed Sawan ha dit que la iniciativa provocarà controvèrsia en una Líbia conservadora, on la majoria dels seus sis milions d'habitants són sunnites. "Aquest tipus de clàusula només és útil en països on coexisteixen diferents religions, no en una Líbia on la majoria de la població és musulmana", ha afegit. "S'ha de revisar la llei i, si no es canvia, haurem de protestar".

stats