Especials 12/03/2012

L'oposició denuncia una massacre de dones i nens a Homs

Els comitès de coordinació locals responsabilitzen les milícies del règim de matances indiscriminades. La violència s'intensifica també al nord del país

Ara
1 min
Un home amb el cos d'una nena en una imatge facilitada per l'oposició / REUTERS

BarcelonaAlmenys 45 dones i nens han estat assassinats aquest dilluns al barri de Karm al-Zaytoun, a Homs, hores després que l'enviat especial de Nacions Unides i la Lliga Àrab es reunís amb el president sirià, Baixar al-Assad, i es mostrés esperançat amb una sortida diplomàtica per posar fi a la violència.

Els comitès de coordinació locals, principals organismes opositors a l'interior, responsabilitzen de les morts les 'shabiba', milícies del règim, i afegeixen que hi ha 25 civils morts més en altres barris de la ciutat. L'agència estatal de notícies SANA atribueix les massacres a "bandes terroristes" i assegura que les víctimes havien estat segrestades per grups armats.

Paral·lelament, a la província d'Idlib, al nord del país, les tropes governamentals han bombardejat diverses zones per combatre l'oposició en les seves posicions al llarg de la frontera amb Turquia. El balanç és de 25 morts segons les forces anti-Assad. Testimonis locals citats per Al-Jazira parlen d'una campanya casa per casa de detencions d'activistes i manifestants. L'oposició calcula que set civils més han estat assassinats a Damasc, cinc a Alemp, un a Lattakia i un Daraa.

stats