Especials 13/03/2013

L'arxidiòcesi de Los Angeles acorda pagar 8 milions d'euros a les víctimes d'abusos sexuals

L'acord extrajudicial s'ha conegut en ple conclave al Vaticà, en què participa el cardenal Roger Mahony, acusat de protegir un sacerdot pederasta

Efe
1 min
El cardenal de Los Angeles, Roger Mahony / EFE

Los AngelesL'arxidiòcesi de Los Angeles ha arribat a un acord extrajudicial per compensar amb gairebé 10 milions de dòlars (7,7 milions d'euros) quatre víctimes d'abusos sexuals, segons han assenyalat els advocats de l'acusació a la cadena de televisió CNN.

L'acord coincideix amb el conclave a Roma per a l'elecció d'un nou papa, en què participa el cardenal de Los Angeles, Roger Mahony.

Prop de 10.000 catòlics nord-americans van donar suport recentment a una petició sol·licitant l'abstenció al conclave de Mahony, davant les acusacions que va protegir sacerdots acusats d'abusar de menors.

L'exsacerdot Michael Baker, vinculat al cas resolt avui, hauria abusat de menors en diverses ocasions en la dècada dels 70, segons han dit els advocats a la CNN.

Dos germans i dues persones de les quals es desconeix la identitat van presentar la demanda, i els advocats i la congregació de Mahony van arribar a un acord confidencial aquest mes, segons ha dit a la CNN l'advocat Vince Finaldi.

Informació divulgada recentment ha revelat que Baker va admetre durant una reunió amb Mahony el 1986 haver abusat de dos germans durant gairebé set anys.

El cardenal de Los Angeles va sol·licitar que Baker se sotmetés a tractament psicològic i li va permetre posteriorment tornar a exercir el sacerdoci, però va reincidir en la pederàstia.

Baker va ser condemnat el 2007 per l'abús d'un menor.

stats