Calor intensa
Especials 22/08/2011

Es desactiven les alertes per risc d'incendis i onada de calor

El pla Infocat, pel perill d'incendis, queda en fase de "prealerta", perquè encara hi ha risc. El Procicat, per l'onada de calor, es va desactivar ahir al vespre per la baixada de temperatures prevista avui

Redacció
1 min

BarcelonaLa fase d'alerta per l'onada de calor que afectava Catalunya els últims dies es va desactivar ahir al vespre. Protecció Civil no va mantenir l'alerta després d'un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que donava per finalitzada la onada, que va afectar Catalunya des de divendres 19.

Salut Pública també va desactivar ahir la Fase 2 (la de més alerta, en què s'incrementa la prevenció i la divulgació) del Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS). En manté, però, la Fase 1 –activa del 15 de juny al 31 d'agost– i continua recomanant que se segueixin mesures preventives, especialment les persones grans, per protegir-se de les temperatures, que continuaran sent altes a molts punts i especialment a les hores centrals del dia. Els ciutadans poden recórrer als telèfons 012 i 112 per informació sobre la prevenció o en cas d'emergència.

La Creu Roja, que també atén emergències derivades de l'onada de calor, ha rebut i efectuat un total de 1.200 trucades aquest estiu, tant de persones que demanaven consells o ajuda com de seguiment que fa la pròpia entitat a ciutadans en situacions de vulnerabilitat, com persones grans que viuen soles. En total, ha fet 50 actuacions, la majoria visites a domicili, segons Protecció Civil.

Menys perill de focs

D'altra banda, la Direcció General de Protecció Civil ha desactivat aquest matí la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals, o Infocat. El risc d'incendis. El pla, ara, resta en fase de "prealerta" ja que, tot i que el risc ha disminuït, encara és present.

stats