Contingut patrocinat

Un Mar de Reptes: educació i innovació en el marc de la Copa Amèrica

Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona presenten un nou programa educatiu en temps real durant la Copa Amèrica de vela com a excusa per aprendre la tecnologia de la navegació

Redacció
2 min
La Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona engeguen al setembre una nova edició del programa en el marc de la 37a Copa Amèrica.

Després de l’èxit del programa educatiu “22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic”, en què van participar més de 4.000 alumnes de 65 escoles de Catalunya, la Fundació Barcelona Capital Nàutica i el Museu Marítim de Barcelona engeguen al setembre una nova edició en el marc de la 37a Copa Amèrica. Amb el títol “La navegació esportiva al segle XXI, un repte tecnològic”, aquest nou programa va dirigit a l’alumnat de secundària i ofereix una oportunitat única per descobrir els secrets dels vaixells AC75, coneguts com els vaixells voladors més ràpids del món. 

A través de set reptes educatius, els estudiants aprendran amb metodologies d’innovació pedagògica com aquests vaixells volen sobre les onades, comprendran els vents de Barcelona o descobriran la riquesa del fons marí del litoral barceloní. A més, aquest any es destaca la primera edició de la regata femenina, un pas important per visibilitzar el paper de les dones en la navegació esportiva. El programa es basa en metodologies d’innovació pedagògica aplicades en un context real, cosa que fa que l’aprenentatge sigui molt més significatiu. 

Activitats complementàries 

A banda de l’aprenentatge més teòric, el programa també inclou diverses activitats pràctiques com la construcció d’un catamarà amb Lego, sessions de formació per a docents, tasts d’esports nàutics, xerrades sobre la Copa Amèrica o visites a les exposicions disponibles al Museu Marítim per gaudir dels secrets de la competició i els avenços tecnològics que han marcat la història de la vela.

Facilitat i recursos per al professorat 

El programa està pensat perquè qualsevol docent, amb coneixements de nàutica o sense, pugui traslladar les matèries que ja explica habitualment però, amb l’excusa de la Copa Amèrica, fer-ho en un entorn real d’aprenentatge. A més, és totalment flexible, ja que els docents poden agafar tots els reptes o només aquells que considerin d’interès i poden seguir treballant el contingut una vegada acabada la Copa Amèrica. En definitiva, la Copa Amèrica es presenta com un esdeveniment esportiu a l’avantguarda de la tecnologia i de l’emoció, i alhora com una plataforma educativa que ha d’ajudar a transformar les aules de Catalunya oferint a milers d’estudiants l’oportunitat d’aprendre de manera activa i contextualitzada, i inspirant futurs científics, enginyers i navegants.  

Inscripcions per a docents interessats: info@barcelonacapitalnautica.org

Més informació en aquest enllaç.

stats