Els màsters i postgraus que venen

El curs 2022-23 les universitats catalanes incorporen prop d’una trentena de nous màsters oficials, alguns dels quals interuniversitaris i Erasmus Mundus. També sumen noves titulacions de màsters propis, postgraus i especialitzacions, i renoven programes que ja duen temps en actiu

4 min
Els màsters i postgraus sobre sostenibilitat, gestió forestal o mediambient en general guanyen pes any rere any

Universitat de Barcelona (UB)

De cara al curs vinent, el màster de Ciències Actuarials i Financeres de la UB s’adapta a l’actualitat i incorpora les competències que l’Associació Actuarial Europea estableix com a prioritàries. D’altra banda, el de Direcció Estratègica de Seguretat, de la Facultat de Dret i en col·laboració amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, oferirà tres especialitats professionals: Seguretat Pública, Protecció Civil i Emergències, i Seguretat Corporativa. També incorpora màsters propis com els de Big Data & Analytics; Fintech, Blockchain i Mercats Financers; Infermeria Pediàtrica o Gestió Sostenible en Restauració, i postgraus com Salut Digital; Educació Participativa i Ciutadana o Toxicologia Laboral i Forense, entre d'altres.

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

El curs vinent, la UAB incorpora set nous màsters oficials: els d’Auditoria i Comptabilitat; Mediació Familiar i en els Àmbits del Dret Privat; Electroquímica, Ciència i Tecnologia; Medicina Transfusional i Teràpies Cel·lulars i Tissulars / Master in Transfusion Medicine and Cellular and Tissue Therapies; Farmacovigilància i Farmacoepidemiologia / Master in Pharmacovigilance and Pharmacoepidemiology; Arqueologia Clàssica Aplicada i Ciència de Dades Biomèdiques / Master in Biomedical Data Science (interuniversitari). També en suma un de propi, el de Psicologia Jurídica i Forense.

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Per al curs 2022-23, la UPC posa en marxa dos màsters Erasmus Mundus, Coastal and Marine Engineering and Management (CoMEM) i Dyamics of Renewables-based Power Systems (DREAM) + Master’s degree in Biomedical Data Science, i un nou màster interuniversitari en Ciència de Dades Biomèdiques. Al seu torn, la UPC School engega el màster en Artificial Intelligence for Architecture & Design i el curs de formació contínua News Trends of Urban Mobility.

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

El curs 2022-23, la UPF incorpora un nou màster a la seva oferta, el Master in Digital Culture and Emerging Media. La formació, impartida en anglès, busca proporcionar una formació avançada per analitzar els diversos fenòmens socials i culturals que envolten els mitjans digitals, així com desenvolupar projectes propis a través de recerca bàsica, aplicada o vinculada a la pràctica.

Universitat de Lleida (UdL)

L’oferta de la UdL s’amplia amb el màster interuniversitari en Biomedical Data Science, coordinat per la URV, i amb l’especialitat en Geografia i Història del Màster en Formació del Professorat de Secundària i Batxillerat que la universitat ja impartia. D’altra banda, l’interuniversitari en Incendis forestals: Ciència i gestió integral / Wildland Fire Science and Integrative Management (MSc) ha renovat les universitats que hi participen: la UdL continuarà coordinant-lo, però ara hi col·laboraran la Universitat de Lleó, la Politècnica de València i la de Vigo.

Universitat de Girona (UdG)

El curs vinent el catàleg de la UdG s’amplia també amb l’Erasmus Mundus Joint Master in Medical Imaging and Applications (MAIA) i l’interuniversitari en Protecció Integrada de Cultius (PIC). La ferma aposta de la universitat per l’àmbit del turisme es materialitza en tres màsters: el de Direcció i Planificació del Turisme, Turisme Cultural i l’interuniversitari en Gestió del Turisme (EMTM).

Universitat Rovira i Virgili (URV)

El curs 2022-23, la URV coordina dos nous màsters interuniversitaris. El de Ciència de Dades Biomèdiques, impartit entre set universitats catalanes (i la col·laboració del Bioinformatics Barcelona), virtual i impartit en anglès, i el d’Arqueologia Clàssica Aplicada: Recerca i Transferència, juntament amb la UAB, en el qual participa l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), i on s’intensifica l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de l’arqueologia. També incorpora el màster propi en Metodologia Diagnòstica Clínica i Radiològica en Patologia Pulmonar i Cardíaca i el postgrau en castellà Competencias Docentes Avanzadas para Profesorado de Español L2 y ELE.

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

La UOC incorpora un nou doctorat, el de Dret, Política i Economia, el qual aspira a formar professionals i investigadors amb una visió global, interdisciplinària i crítica per treballar i incidir en els problemes que es presenten als àmbits jurídic, criminològic, econòmic i de la ciència política. També suma l’especialització d'Envelliment, Nutrició i Qualitat de Vida; la de Violència Masclista i Mitjans de Comunicació; la de Competències Digitals: Nivell Avançat (certificació equivalent al nivell ACTIC de la Generalitat de Catalunya); el curs de Medicina Personalitzada i de Precisió, i l’Àgora: la Cultura de les Sèries. Finalment, el fins ara màster de Responsabilitat Social Corporativa passarà a dir-se de Sostenibilitat i Gestió de la Responsabilitat Social.

Universitat Ramon Llull (URL)

El curs vinent, el catàleg de la URL s’amplia amb cinc màsters oficials: el de Periodisme Internacional i el d’Entrenament i Readaptació en l’Esport, impartits per Blanquerna-URL; el de Direcció de Màrqueting Digital i Xarxes Socials i el de Direcció Logística, impartits per La Salle-URL, i el de Negoci Digital / Master of Science in Digital Business, impartit per Esade-URL.

Estudiants a la biblioteca de la UVic - Universitat Central de Catalunya.

Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

De cara al curs 2022-23, la UVic-UCC posa en marxa tres nous màsters, el d’Aplicacions de Pràctiques Artístiques Accessibles, el d’Alimentació i Sostenibilitat i el d’Humanitats Mèdiques. El fins ara MBA, amb set edicions d'història, passarà a dir-se Executive MBA, un programa totalment renovat amb l’objectiu de sempre: esdevenir un líder d’alt impacte en un context canviant on cal més que mai tenir capacitat d’adaptació, créixer personalment i empresarialment, generar rendibilitat econòmica i de valor, i potenciar i fidelitzar el talent.

Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona)

Darrerament, UIC Barcelona ha incorporat titulacions de màster com el de Disseny Urbà per a Ciutats Sostenibles, que busca proporcionar una base conceptual i metodològica per planificar i dissenyar ciutats segons els principis del benestar i la sostenibilitat, i el postgrau en Al·lergologia per a Infermeria, semipresencial, que va arrencar aquest mes de gener i que també s’impartirà el curs vinent.

Universitat Abat Oliba (UAO-CEU)

El curs vinent, la UAO-CEO incorpora el màster oficial en Advocacia. També en suma tres de propis, els de Corporate Compliance 3.0; Ciències Bàsiques en Ortodòncia i Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial.

stats