Neix HUB4T, el nou centre d'estudis de postgrau i formació permanent del TecnoCampus

La nova marca, que reivindica l'aprenentatge constant com una eina clau per seguir creixent en l'àmbit laboral, agrupa tota l'oferta de màsters, postgraus i títols propis del TecnoCampus, així com formacions de curta durada i cursos dissenyats per a empreses i institucions

2 min
Imatge de la presentació del HUB4T, el nou espai del Tecnocampus

El món canvia a gran velocitat i, per adaptar-s'hi, la formació permanent és un element essencial. Aquesta és la reflexió que va dur el TecnoCampus de Mataró ara fa poc més d'un any a plantejar-se la creació d'un centre d'estudis especialitzat en postgraus i formació permanent. Era el mes de gener del 2021 i la tercera onada de covid-19 –que havia sacsejat també el món universitari– estava a punt d'arribar al seu pic. "La pandèmia va impactar amb força en l'àmbit educatiu i vam haver d'adaptar-nos-hi en temps rècord", contextualitza Luz Fernández, cap de Formació Permanent del TecnoCampus. El centre universitari, però, va aprofitar aquesta època de canvis per fer un pas endavant. Sobre la taula hi tenia dos reptes. En primer lloc, crear i desplegar un centre catalitzador del coneixement que permetés, entre altres, incrementar les connexions entre el món universitari i empresarial. En segon lloc, incorporar noves maneres d'aprendre, nous espais i nous programes formatius per potenciar dos conceptes que seran clau sen els propers anys: el reciclatge professional i l'adquisició de noves habilitats.

D'aquests dos reptes n'ha sorgit el HUB4T, la nova marca del TecnoCampus que, aquest curs 2022/2023, aglutinarà tota l'oferta de màsters, postgraus, títols propis, formacions de curta durada i sessions dissenyades per a empreses i institucions. "La nostra missió és oferir una oferta educativa innovadora i capacitadora a professionals, empreses i organitzacions compromeses amb la construcció d’un món millor, a través d'experiències educatives de qualitat, però també de l’emprenedoria i la innovació", defineix Fernández.

Les novetats formatives del HUB4T

Per a aquest curs 2022/2023, el centre universitari adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha presentat una oferta que inclou quatre màsters oficials, dos màsters propis i 13 postgraus. Entre les novetats d'enguany destaca el Màster en Gestió, Computació i Enginyeria Urbana, que es fa amb la col·laboració de l’École Supérieure d’Ingénieurs des Travaux de la Construction de París (ESITC) i el Col·legi d’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i de l'Enginyeria Civil de Catalunya (ECCAT), i el Curs de Postgrau en Finançament per a Organitzacions de l’Economia Social i Solidària, amb matrícula gratuïta, finançada pel ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, i promoguda pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Aracoop.

Instal·lacions del nou espai formatiu del Tecnocampus.

"La configuració de tota aquesta oferta l'hem realitzat segons les demandes del mercat de treball –detalla la cap de Formació Permanent del centre–. Tenim l’obligació d’oferir les eines necessàries perquè l'alumnat pugui adaptar-se a les ofertes de treball del futur, a través del reciclatge professional o l'adquisició de noves competències dins d'un mateix perfil professional”, afegeix. Per això, els programes es desenvolupen en modalitats presencial, online, classes directes en streaming i modalitat híbrida que s’adapten a les necessitats de cada estudiant. Apliquen, a més, metodologies basades en l’aprenentatge actiu dels participants mitjançant diferents eines online i offline com bootcamps, reptes i casos reals, design thinking, hackathons, ludificació, outdoor trainings, peer coaching, debats en grups reduïts, simulacions digitals, mentoring i role-playing. "Aprendre al llarg de la vida és la resposta per créixer professionalment i mantenir un perfil atractiu dins el mercat laboral", conclou Fernández.

El nou HUB4T, programa per programa

A través de la nova marca HUB4T, el TecnoCampus ofereix diferents tipus de programes formatius vinculats a les àrees d’expertesa del centre universitari i dels serveis oferts a l’empresa i als emprenedors.

1. Màsters universitaris. Són títols oficials d'entre un i dos anys de durada que ofereixen una formació d’alt nivell per obtenir una especialització acadèmica i professional o investigar.

2. Màsters, diplomes de postgraus i cursos de postgrau de títol propi. Es tracta de cursos d’especialització amb una orientació professional per a titulats universitaris i, en alguns casos, professionals amb experiència.

3. Cursos d'especialització. Estan orientats a adquirir, actualitzar i divulgar coneixements diversos a professionals i a la població general. Poden ser de curta o llarga durada.

4. Formació a mida. Són plans de formació per a empreses i institucions dins l'àmbit de la salut, la tecnologia i l'empresa. Es personalitzen i es codissenyen.

5. Study abroad. És un tipus de formació feta a mida per a estudiants i professionals internacionals. Combina tallers formatius, visites professionals i assistència a congressos.

6. Aula Oberta d'Idiomes. Ofereix cursos d’idiomes adreçats als estudiants universitaris i a professionals, impartits per un equip docent sota la direcció del Servei d’Idiomes de la UPF.  

stats