Contingut patrocinat
Especials 19/05/2023

Les meravelles ocultes d’Uganda, la perla d’Àfrica

Uganda és un país situat a l’est d’Àfrica conegut per la seva bellesa natural i llar d’una gran varietat d’espècies de vida salvatge. Aquest país africà és popular per la seva biodiversitat única amb una gran varietat d’animals i plantes que no es troben en altres llocs del món

Núria Huertas
4 min
Fer un safari per Uganda, una experiència única i inoblidable.

Fer un safari per Uganda és una experiència única i inoblidable. Aquest país de l’Àfrica Oriental és un dels llocs més meravellosos del món on poder veure vida salvatge en el seu entorn natural. Però si hi ha una experiència que fa que un safari a Uganda sigui especial és veure els goril·les de muntanya, una espècie en perill d’extinció i que resulta impressionant de contemplar per la gran similitud que tenen amb els éssers humans. Són animals socials que viuen en grups familiars i poder veure’ls interactuar entre si és una experiència indescriptible.

Uganda és un país que té una natura infinita, i la gran varietat de parcs naturals i reserves de fauna en són la prova. Entre aquests, destaca el Bosc Impenetrable de Bwindi, conegut perquè té una població d’aproximadament 400 goril·les de muntanya.

Aquest Parc Nacional és una reserva forestal a la regió sud-oest d’Uganda que cobreix una àrea de més de 321 km². És conegut pel seu clima humit i per la seva densa vegetació, cosa que fa difícil d’accedir-hi i explorar-lo.

La població de goril·les de muntanya és una de les espècies més amenaçades del món, i és per això que el Bosc Impenetrable de Bwindi és considerat una joia natural de gran valor i un lloc de somni per als amants de la natura, un espai que ofereix una experiència única als que busquen apropar-se a aquests majestuosos animals en el seu hàbitat natural.

El goril·la de muntanya és una de les espècies més amenaçades del món, i és per això que el Bosc Impenetrable de Bwindi és considerat una joia natural de gran valor i un lloc de somni per als amants de la natura.

Per preservar la població de goril·les de muntanya i altres espècies en perill, Uganda ha implementat mesures de conservació, com ara la prohibició de la caça i la protecció de les àrees forestals i els parcs nacionals. Així mateix, també s’ha establert un programa de turisme responsable per promoure l’observació de la fauna i la flora, assegurant la sostenibilitat dels parcs nacionals i els seus ecosistemes.

Uganda té altres parcs nacionals meravellosos, com el popular Queen Elizabeth, al costat del llac Edward, una de les reserves naturals més grans d’Uganda, on es poden veure elefants, lleons, hipopòtams, búfals, antílops i ximpanzés. Els visitants poden fer-hi safaris en vehicles, a peu o en vaixell.

El Parc Nacional Murchison Falls és un altre destí popular. Aquest parc és famós per les espectaculars cascades del Nil Blanc, una de les atraccions més populars, a la riba del qual viuen els cocodrils i més de 350 espècies d’ocells.

Per fer realitat aquest somni i aconseguir que el safari sigui una experiència perfecta es necessita comptar amb un equip professional i sobretot apassionat de l’Àfrica com el de Kananga. Aquesta agència és un turoperador amb 31 anys d’experiència al continent africà i sobretot pioners a fer viatges en camió per Àfrica.

Kananga ofereix 80 rutes per més de 30 països de l’Àfrica.

Kananga ofereix 80 rutes per més de 30 països de l’Àfrica i també organitza viatges a mida que són sinònim de seguretat i sobretot de passar-ho molt bé.

Kananga va començar a fer safaris amb camió el 1992 i ho continuen fent amb la mateixa essència. Els camions estan especialment preparats per als safaris, són grossos i molt còmodes, tenen una perfecta visibilitat i creen alhora una molt bona convivència entre els viatgers. A més, totes les rutes en camió tenen un guia de parla hispana que transmet entusiasme i coneixement en tot moment.

Algunes de les rutes mítiques i de somni de Kananga a destacar són La Ruta de l'Okavango, per explorar a fons el sud de l’Àfrica i disfrutar de grans paisatges, combinant safari, cultura i ciutats com Ciutat del Cap, amb la immersió amb tauró blanc inclosa i tres vols sobre tres Patrimonis de la Humanitat; o Memòries d’Àfrica, una ruta de cine amb experiències exclusives com per exemple el millor viatge en globus de l’Àfrica, veure tresors naturals com les terres massai de Kènia i Tanzània, i l’únic lloc del món on veure la gran migració.

Aquest referent en el sector de l'organització de viatges té també una infraestructura pròpia al continent africà i per això pot oferir la millor qualitat preu en els viatges organitzats. Els seus allotjaments, com per exemple el Kananga Special Tented Camp, al Parc Nacional del Serengeti, o el Julia’s River Camp, a Kènia, són ideals per dormir sentint-se part de l’entorn i veure les millors postes de sol africanes al bell mig de la sabana.

A tots aquests destins hi podem arribar amb la línia aèria Turkish Airlines, que via Istanbul connecta diàriament Barcelona amb les principals capitals africanes.

En resum, un viatge amb Kananga és una gran oportunitat per veure la bellesa natural de l’Àfrica i ens recorda la importància de preservar la vida salvatge i el seu hàbitat natural per a les generacions futures.

'Lodges' en llocs remots i espectaculars

Els diferents lodges en llocs remots i espectaculars d’Uganda permeten que després d’un dia emocionant gaudint de la natura es pugui descansar confortablement amb tota mena de luxes i amb vistes inigualables. Recomanem el Chobe Safari Lodge, el Paraa Safari Lodge, el Semliki Safari Lodge, l'Mweya Safari Lodge, l'Ishasha Wilderness Camp, el Silverback Lodge, el Clouds Mountain Gorilla Lodge i el Wildwaters Lodge.

* Ruta de l'Okavango clàssic-confort: Ciutat del Cap, Namíbia, Botswana, cascades Victòria.

* Memòries d'Àfrica clàssic: Kènia, Tanzània i Zanzíbar.

+ info: www.kananga.com

stats