Alemanya
Especials 18/08/2012

Merkel, un curs polític farcit de paranys

La cancellera alemanya, Angela Merkel, afronta unes setmanes carregades de cites transcendents per salvar l'euro. Dins del seu país ha de convèncer la coalició i l'oposició que va pel bon camí

Isaac Lluch
1 min
DE VACANCES  La cancellera Merkel  va assistir al juliol, en plenes vacances, al Festival Bayreuth, dedicat a Richard Wagner.

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, afronta una muntanya de problemes a poc més d'un any de les eleccions legislatives del seu país. Encarant una tardor que promet ser políticament molt calenta, Merkel no pot prorrogar més decisions importants que ha intentat evitar fins ara.

Merkel ha de calcular molt bé també en clau interna els seus passos, perquè alguns crítics de les seves pròpies files cristianodemòcrates (CDU) dubten d'una victòria seva a les urnes el 2013 i lamenten que no hi hagi cap alternativa de discurs al que marca la cancellera.

Però que no hi hagi cap debat al seu propi partit ni cap polític de pes que li planti cara no significa que Merkel ho tingui tot sota control a la seva coalició de govern amb liberals (FDP) i socialcristians bavaresos (USC).

Aquests són els grans reptes de la cancellera:

El rescat europeu

Pols de l'oposició

Populisme a la coalició

Canvi energètic

Matrimonis gais

Llegiu l'anàlisi completa a l'Ara Premium.

stats