Especials 25/11/2013

Més de 17.000 corredors participen a la 90 Jean Bouin

La mítica cursa barcelonina acaba amb rècord de participació i la victòria dels atletes ugandesos Soyekwo Kibet i Rebecca Cheptegei

Ara
1 min
Imatge del moment previ a la sortida de la 90 Jean Bouin OPEN 10K / Lluís Toro

BarcelonaRècord de participació a la 90 edició de la cursa Jean Bouin, que ha tingut lloc aquest diumenge, 24 de novembre. Un total de 17.000 corredors han participat a la mítica cursa barcelonina pel recinte del Parc de Montjuïc. En la cursa internacional, Soyekwo Kibet s'ha endut la victòria en la categoria masculina i Rebecca Cheptegei en la femenina -ambdós, naturals d'Uganda-.

La major part dels corredors, però, han participat a les modalitats OPEN. La de 10K, amb inici i final a l'avinguda Maria Cristina, ha acabat amb la victòria de David Martínez i Sandra Asín. Pel que fa a la prova de 5K, que ha sortit també de Maria Cristina però que ha acabat a l'Arc de Triomf -històrica meta de la Jean Bouin durant cinc dècades-, els guanyadors han estat José Luis Blanco i Elisa Melilli.

Els inicis de la Jean Bouin es remunten a l'any 1920, quan va ser instaurada per un grup de periodistes i promotors aficionats a l'atletisme. La cursa pren el nom de l'atleta olímpic i periodista francès Alexandre François Etienne Jean Bouin.

stats