Microsites MWC 2016 24/02/2016

Madrid vol endur-se el MWC "d'aquí uns anys"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, diu que si la vaga de metro hagués passat a la capital espanyola "tothom hauria demanat la seva dimissió", però que a Barcelona "no passa res" perquè "governa Podem"

Efe
2 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes ,  aquesta setmana

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, intentarà traslladar a la capital espanyola el Congrés Mundial de Mòbils (MWC) "d'aquí uns anys".

Cifuentes ho ha dit en una entrevista a TVE, en la qual ha defensat que Ifema és la primera fira d'Espanya i una de les primeres d'Europa. Per això, ha assegurat que li "encantaria" que aquest congrés de referència en l'àmbit de la telefonia mòbil se celebrés a Madrid. Tanmateix, el MWC té lligada la permanència a Barcelona fins al 2023.

Segueix tot el que està passant al MWC 2016 aquíFa mesos que Cifuentes planteja aquesta idea, concretament, des del mes d'agost, quan va anunciar que treballaria perquè el MWC se celebri en un futur pròxim a Ifema. També va apostar per implantar una gran fira tecnològica a Madrid.

Ifema –un consorci format per l'Ajuntament, la Comunitat de Madrid, la cambra de comerç i la Fundació Montemadrid– és, segons Cifuentes, la segona fira del món, per davant de les de Berlín i Barcelona, i el propòsit dels seus integrants és dotar-lo d'una presència internacional més important amb salons com el MWC.

Respecte a la vaga de metro que té lloc aquests dies a Barcelona, coincidint precisament amb la celebració del congrés, Cifuentes ha afirmat que si això mateix hagués passat a Madrid ella "hauria hagut d'emigrar" i tots haurien demanat la seva dimissió. "Però passa a Barcelona, i com que governa Podem no passa res", ha assenyalat.

Resposta del PP a Catalunya

La proposta de Cifuentes ha rebut ja l'oposició del Govern, però també del seu company de partit i coordinador del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. En declaracions a Efe, ha assegurat que "lluitarà de manera molt clara i decidida" perquè el Congrés Mundial de Mòbils (MWC) segueixi a Barcelona molts anys més.

stats