Microsites  /  MWC 2017 27/02/2017

Així és el nou Nokia 3310, un 'smartphone' 'a l'antiga'

Continua sent el mòbil 'indestructible' de sempre, però les seves prestacions són força limitades, en comparació amb la competència

Anna Mascaró
1 min

BarcelonaDurant els breus minuts en què l'ARA ha pogut provar el nou model del Nokia 3310 –enmig de la multitud que clamava per tenir el mòbil a les mans, a l'estand del Mobile World Congress de la companyia–, hem pogut constatar el que ja sabíem. El terminal, de 49 euros de valor, és bàsicament un elogi a la nostàlgia dels temps en què el mòbil era una eina útil però no imprescindible, quan carregàvem la bateria al tercer dia i els nostres moments d'oci amb l'aparell es limitaven a jugar a l'Snake i fer-nos perdudes amb algú.

El Nokia 3310 no compta amb grans prestacions tecnològiques, si el comparem amb els models que aquests dies estem veient. Però compleix tot el que promet: és un telèfon resistent, amb un disseny vintage bonic i acolorit, un teclat com els antics, el joc Snake i la sintonia original de Nokia. Es tracta d'un mòbil estètic i adequat com a segona línia, però insuficient per satisfer un usuari habitual de 'smartphone' d'última generació.

El 3310 compta amb una càmera al darrere (de només 2MP) i pesa menys que el seu antecessor (80 grams, respecte als 133 del model anterior). La pantalla és de color (petita, de 2,4 polzades i una resolució de 240x230) i disposa de carcasses intercanviables. Compta amb prop de 22 hores d'autonomia i es connecta amb la xarxa 2,5G –en principi, permet utilitzar WhatsApp, però en una versió antiga.

stats