Celebrem al voltant de la taula

Olga Vallejo
4 min

Això de reunir-nos per celebrar el Nadal menjant i bevent ve de lluny. Som una societat que es relaciona al voltant d’una taula, per això les restriccions pel covid ens trastoquen tant les trobades familiars. Un bon àpat fa festa, i a més com a país tenim la sort de tenir un rebost amb gran varietat de productes per triar. Són productes que apreciem fins al punt que el menjar i el beure poden convertir-se en regals. Carme Gasull, periodista i comunicadora gastronòmica, assegura que hi ha uns productes top -xocolata, cafè, oli, formatge, conserves, vi o vermut-, que gairebé a tothom li agraden i tenen una caducitat llarga: “Fan de molt bon regalar, segur que l’encertes”.

Aprenem jugant

www.gastroteca.cat

Celebrem al voltant de la taula

La Gastroteca acaba de llançar el Joc de Nadal, amb l’objectiu de promoure la compra de productes autòctons catalans. A través de preguntes senzilles et suggereix idees per regalar entre 300 productes locals.

Casa Cacao

www.casacacaogirona.com

Celebrem al voltant de la taula

L’última creació dels germans Roca, un obrador de xocolata situat a Girona que també envia les compres a la Península i les Balears: rajoles, bombons, panettones, torrons i packs de Nadal on la xocolata sempre és la protagonista.

Pernils Andreu

www.andreu.shop

Celebrem al voltant de la taula

Des del 1930 Andreu és la tradició que fa història. En aquest espai gastronòmic i botiga hi ha la millor selecció de productes que respecten cada elaboració per aconseguir la millor degustació. En especial el pernil ibèric de gla al millor preu amb un gust únic. Tota una experiència gurmet tant si és per regalar com per compartir amb la família.

Urgèlia

cadi.es

Celebrem al voltant de la taula

Els Sofi Awards han triat Urgèlia com el millor formatge de llet de vaca del món. Aquest formatge semicurat de textura fina i cremosa és de la Cooperativa Cadí, que aquest any celebra el seu 105è aniversari.

Panettone Xocosave

www.xocosave.es

Celebrem al voltant de la taula

El millor panettone artesà d’Espanya aquest 2020 és el de la pastisseria Xocosave de Riudoms (Baix Camp), xocolaters pastissers des del 1880. I estem de sort, tenen botiga online.

XIN-XIN

XIN-XIN Justament el vi és un dels detalls que marquen la diferència. El sector del vi també ha patit amb la pandèmia, i malgrat el repunt de vendes al canal d’alimentació al principi del confinament, els dos canals tradicionals on els consumidors compraven vi -la restauració i les botigues- s’han vist afectats. David Jobé, periodista del portal Enoturista.cat, explica que els cellers han intentat reinventar-se “adaptant-se cap a la digitalizació, però la botiga online no és la panacea”. I entre els vins, els escumosos no poden faltar per Nadal. “Sovint relacionem els escumosos amb les festes, l’alegria i les celebracions. La veritat és que durant el confinament no teníem gaires ganes de brindar per res i els escumosos han estat més oblidats”, afirma Meritxell Falgueras, sommelier i comunicadora. Begudes amb alcohol o sense, qualsevol excusa és bona per brindar.

Gramona Imperial

www.gramona.com

Celebrem al voltant de la taula

Considerat el millor escumós per la Guia de Vins de la Setmana Vitivinícola 2020. Aquest Corpinnat de llarga criança, més de 60 mesos, és fruit d’una viticultura ecològica i biodinàmica, i una bona opció des de l’aperitiu fins a la sobretaula. També està disponible en format Magnum de l’anyada 2015.

Aymar Reserva Única 2013

www.aymar.cat

Celebrem al voltant de la taula

Aquest DO Clàssic Penedès és garantia de qualitat reconeguda internacionalment. Un brut nature amb més de 50 mesos de criança, que ha guanyat el Gran Vinari d’Or al millor escumós 2020 i el Vinari d’Or 2020 al millor escumós d’antigues reserves.

Cava rosat

www.vinselcep.com

Celebrem al voltant de la taula

Mim Natura Pinot Noir és un cava amb molta personalitat i intensitat aromàtica. Aquest cava rosat sofisticat pot ser una gran copa de benvinguda per veure la vida de color rosa.

El primer del 2020

www.cellermasroig.com

Celebrem al voltant de la taula

El Vi Novell Masroig 2020 és perfecte per a l’escudella, la carn d’olla o uns peus de porc. Per menys de 10 € pots beure la primera anyada del 2020. Servit una mica fresc agrada fins i tot a qui no li agrada el vi.

Jack Daniel’s

www.jackdaniels.com

Si t’agrada el whisky i la música estàs de sort. Jack Daniel’s ha creat un estoig d’edició limitada que té forma de guitarra i a l’interior conté la mítica ampolla de Jack Daniel’s Old No. 7 i un tap amb forma de claviller. A més, la versió premium del whisky, Gentleman Jack, compta amb una edició especial que inclou dos gots de vidre personalitzats.

Sense alcohol

www.thebluedolphinstore.com

A The Blue Dolphin Store tenen tota mena de begudes sense alcohol. Des de cervesa fins a vi, passant per escumosos, vermuts i destil·lats, per a qui no consumeix alcohol.

stats