La cultura és vida

El confinament i les restriccions derivades han evidenciat com de necessària és la cultura. Aquí teniu unes recomanacions per a les festes de Nadal

Olga Vallejo
4 min
LA CULTURA ÉS VIDA

Ja sabíem que la cultura és necessària, per als professionals del sector en particular i per a la societat en general, però la pandèmia ho ha evidenciat encara més. La cultura ens fa evadir-nos, ens dona vida i ens ajuda a tocar de peus a terra, i a riure, plorar i pensar.

Aquí tens algunes propostes culturals per a les setmanes vinents. Recorda que poden veure’s afectades per modificacions o cancel·lacions a causa de la situació d’excepcionalitat actual.

53 Diumenges

www.teatreromea.cat

Comèdia de Cesc Gay on tres germans queden per sopar i parlar del pare. Riure assegurat.

Teatre Romea (Barcelona)

Satisfacshow

www.teatrejoventut.cat

Espectacle teatral de Jordi Purtí & Always Drinking Marching Band amb música d’estil gipsy balcànic, teatre de gest i humor. La recaptació del concert es destinarà a tasques de recerca.

Teatre Joventut

(l’Hospitalet de Llobregat)

18 de desembre

Estat d’emergència

www.teatredelallotja.cat

Creat en plena emergència sanitària, aquest espectacle de circ mostra com els artistes joves veuen el món i afronten els problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se.

Teatre de la Llotja (Lleida)

27 de desembre

La Beckett

www.salabeckett.cat

L’Obrador Internacional de Dramatúrgia programa dos espectacles per al públic més jove: Prometeu, de 6 a 11 anys i Karaoke Elusia per als adolescents. També recupera l’èxit de La Calòrica, Els ocells.

Sala Beckett (Barcelona)

Fins al 3 i el 10 de gener

Un Nadal a Versalles

www.auditori.cat

Sota la direcció de Jordi Savall, amb Concert des Nations i la Capella Reial de Catalunya, un programa centrat en la música nadalenca del barroc francès.

L’Auditori (Barcelona)

14 de desembre

Mishima

Lamirona.cat

Concert de Nadal de Mishima a La Mirona de Salt per commemorar el seu 20è aniversari immortalitzant l’àlbum Ara i aquí.

La Mirona de Salt (Girona)

17 de desembre

Barcelona Jazz Festival

www.jazz.barcelona

Per celebrar els 15 anys de vida de la Sant Andreu Jazz Band ofereixen un repertori de música vocal que va del gospel al swing.

Palau de la Música Catalana (Barcelona)

18 de desembre

Morricone i altres grans del cinema

www.palaumusica.cat

Impossible no emocionar-se amb bandes sonores tan icòniques com Amarcord, El padrí, La missió, Memòries d’Àfrica o Joc de Trons, a càrrec de la Délica Chamber Orchestra.

Palau de la Música Catalana

21 de desembre

El Trencanous

Ballet clàssic amb El Trencanous de Txaikovski, dins del cicle Nadal al Teatre Tarragona, que també compta amb teatre, música, dansa i espectacles familiars.

Teatre de Tarragona (Tarragona)

27 de desembre

Festival de Valsos i Danses

Un clàssic de l’època nadalenca amb l’Orquestra Simfònica de Sabadell. Música de festa per començar l’any amb energia.

Teatre La Faràndula (Sabadell)

2 i 3 de gener

Concert d’Any Nou

www.palaumusica.cat

L’oportunitat de rebre el 2021 amb els valsos i polques més coneguts de la família Strauss entre molts d’altres.

Palau de la Música Catalana

4 i 5 de gener

Palau digital

www.palaudigital.cat

Si no vols o no pots sortir de casa, l’extensió virtual de l’oferta del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català t’acosta la cultura. Produccions destacades de la programació, gratuïtes, i algunes en streaming en directe, a un sol clic.

Desembre cultural als hotels de Barcelona

Del 10 al 27 de desembre, 24 hotels participen en la iniciativa del Gremi d’Hotels de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament i Events, programant activitats culturals gratuïtes fins a completar aforament.

INFORMACIÓ ACTUALITZADA

CANAL SALUT CANALSALUT.GENCAT.CAT

Pàgina del govern de la Generalitat dedicada a la salut, on trobem informació sobre qualsevol tema vinculat a la salut i amb un apartat especial pel covid-19. Pel que fa a la pandèmia, hi ha tota la informació i documentació actualitzada sobre el coronavirus tant per a la ciutadania en general com per als professionals sanitaris o en relació amb l’escola, entre d’altres.

SAPS QUÈ POTS FER? QUECOVID.ES

¿Saps quines restriccions s’apliquen al teu municipi o a on has d’anar? Des de l’inici de la pandèmia hem passat per diferents fases i trams de desconfinament i desescalades amb restriccions que varien en funció de la comunitat autònoma i fins i tot entre municipis d’una mateixa zona. Per resoldre els dubtes i ordenar la informació de forma ràpida i senzilla, quatre estudiants del doble grau d’enginyeria informàtica i ADE de la Universitat Politècnica de València han creat QueCovid.es. “Era habitual llegir en xarxes o parlar amb amics i familiars i que sorgís el dubte de què podíem fer i què no. Arran d’aquesta confusió decidim posar en marxa quelcom que faciliti la informació”, explica la Luci Simón, una de les creadores. És tan senzill com introduir el codi postal per saber les restriccions del lloc i les mesures contra el covid-19.

stats