Ara que ve Nadal

A què destinarem el nostre pressupost aquest Nadal?

Els àpats, l’oci, els viatges i la loteria són algunes partides clau. Els regals, però, són els que s’enduran més de la meitat de la despesa.

1 min
Embolicant regals amb paper reciclat

Fa tan sols uns dies, l’OCU revelava els resultats del seu estudi entorn de la despesa nadalenca dels espanyols, els quals hi destinaran una mitjana de 745 euros per persona, 10 euros més que l’any passat. De fet, el 62% de la mostra enquestada pensa fer una despesa similar a la del 2022. Al seu torn, el 21% pretén gastar una mica més. La resta estrenyerà una mica més la bossa que l’any passat.

En què preveiem invertir els diners?

Dels 745 euros que s’espera que gasti cada persona, l’OCU estima que uns 190 seran en celebracions, àpats i festes; uns 112 en viatges, i més de 70, en loteria. El rècord, no obstant, se l’enduran un cop més els regals, als quals preveiem destinar una mitjana de 396 euros, 200 dels quals als regals dels més petits de la casa. Entre els plans estrella d’aquest Nadal, destaquen les celebracions amb familiars i amics (86%), els mercats de Nadal (68%) o la cavalcada de Reis (60%), els sopars d’empresa (50%), les festes de Cap d’Any en discoteques (36%) o els viatges (27%).

El consell: Com comprar amb seny?


  1. Reflexionar i fer una llista d’allò que volem comprar quant a alimentació, regals, etc. per tal de no comprar de forma compulsiva.
  2. Comparar preus abans de comprar. L’OCU té assessors de preus a la seva web.
  3. Parar atenció a les ofertes i desconfiar de les gangues.
  4. Compres en línia sí, però amb cura. Fer-les en establiments de confiança i parar atenció que no ens estiguin enllaçant amb altres pàgines. No deixar-ho tot per a última hora, perquè sinó hi haurà problemes amb el transport i les comandes potser no arribaran a temps. Cal comprovar si hi ha despeses de devolució.
  5. Buscar regals alternatius (joguines solidàries, regals DIY o de segona mà...) Al cap i a la fi, es tracta de compres més conscients.
  6. Llogar la roba de festa per no deixar-se un dineral, per exemple per Cap d’Any.
  7. Fugir dels microcrèdits ràpids. Estan fora de la regulació i de la vigilància de la Comissió Internacional de Valors i tenen uns interessos estratosfèrics. El mateix passa amb les targetes de crèdit Revolving.
  8. Pel que fa a les joguines, escollir aquelles adients per a l’edat i el desenvolupament de cadascú, sense tornar-nos bojos. També se’ls pot regalar roba i ser conscients que no cal que ho tinguin tot.
  9. Àpats i celebracions a casa: quan s’acosten les dates nadalenques tot puja de preu –especialment el peix i el marisc–, per la qual cosa, si disposem d’un bon congelador, podem comprar-ho amb antelació i congelar-ho.
  10. Pensar en clau sostenible i anar a vivers per comprar els arbres de Nadal, reciclar els guarniments d’altres anys, fer manualitats amb la canalla, etc.


Esther Lorente, delegada d’OCU Catalunya

Encara no saps quin regal fer? O què servir a taula? Et suggerim algunes idees!

Alimentació


Gentleman Jack Pack, de Jack Daniel’s

Pack format per una ampolla Gentleman Jack i dos gots. L’únic whisky de la família Jack Daniel’s doblement filtrat amb carbó d’auró sacarí, té un sabor més suau i floral amb tocs de vainilla, menta i poma.

PVP: 28,10 €.


Minitacos, de Nagual

L’alternativa als canapès amb els quals sorprendre els convidats aquest Nadal. Farceix els minitacos de Nagual amb verdures, carn (de porc, pollastre, vedella o gall dindi), peix com la tonyina o el salmó, ous o xocolata.

PVP: 2,95 € (paquet de 12 minitacos).


Neules optimistes, de Sant Joan de Déu

Les Neules Optimistes de Sant Joan de Déu, fetes amb ingredients de proximitat i màxima qualitat, s’elaboren artesanalment a l'obrador social El Rosal, un espai de treball inclusiu de l'Associació Alba.

PVP: 5,95 €


Torró cruixent de mandarina amb praliné de torró d’avellanes, de Virginias

Virginias combina la mandarina i l’avellana, dos fruits conreats a la conca mediterrània, en un torró sorprenent, amb textures i sabors inèdits, que també conté una crema fresca de mandarines confitades, un cremós cruixent de mel i un praliné d’avellanes torrades.

PVP: 14,40 €


Vermut Gran Reserva 1884, d’Yzaguirre

El producte més de gamma alta d’Yzaguirre renova la seva imatge amb un embalatge d'edició limitada. El que no canvia és el temps de maceració en botes de roure americà i francès: tres anys en què les 80 varietats d'herbes aromàtiques que intervenen en la recepta creen una barreja sublim.

PVP: 32,90 €


Cosmètica


'Pack' Skin Comfort, de Bruno Vassari

Pack especialment orientat a pells sensibles, ja que actua ajudant a regenerar la barrera lipídica, format per una crema reparadora que minimitza les possibles reaccions de la pell i un contorn d’ulls de fórmula lleugera que ajuda a contrarestar bosses i ulleres.

PVP: 67,74 €


'Set' de perfums Les secrets cafè, d’Equivalenza

Conjunt format per un perfum amb un toc refinat de cafè escumós, una loció corporal amb àloe vera i proteïnes d’arròs, un gel de bany amb notes de cafè i rosa, i un mikado que evoca un ambient viu i dolç.

PVP: 61,75 €


Xpert Expression Serum Sublime, de Singuladerm

Un sèrum que millora l’elasticitat de la dermis i suavitza les arrugues garantint resultats visibles en 14 dies. Aquest sèrum antioxidant és ideal per prevenir o atenuar les primeres arrugues o línies d’expressió.

PVP: 49,90 €


Cofre Corrective, d’Skeyndor

Els cofres Corrective, d’Skeyndor, permeten reduir o eliminar les arrugues gràcies a la perfecta combinació d’actius contra els efectes de l’edat a la dermis. Aquest, en concret, està format per una crema per reomplir les arrugues i un sèrum afinador d’arrugues.

PVP: 119 €



Llibres


'Els contes de la Pinya'

Els contes de la Pinya convida els més petits de la casa a endinsar-se en els contes clàssics que explica Òscar Dalmau a la seva gosseta al programa del SX3. Els tres porquets, El sastre valent, L’aneguet lleig i La ventafocs són només una mostra dels 18 contes populars que Dalmau narra al llibre, amb una veu i un estil inconfusibles. A partir de 3 anys.

PVP: 16,95 €


'Gat i pingüí'

Vet aquí una tendra i divertida història sobre l’amistat aparentment improbable que neix entre un gat i un pingüí, units per la passió compartida per les sardines (i totes les formes de cuinar-les!). En aquest conte, l’autor, Oriol Garcia Molsona –guardonat amb el tercer Premi Emili Teixidor per a primers lectors atorgat per La Galera– forma tàndem amb la il·lustradora Lucía Serrano. A partir de 6 anys.

PVP: 12 €


'La bruixa Ring Ring 3. El gran rescat'

El tercer volum de la col·lecció d’Alícia Teba arrenca quan el circ s’instal·la prop del bosc on viu la Lily. La curiositat de la bruixa és tan gran que decideix apropar-s’hi per observar els humans. Però quan assisteix a l’espectacle del Mag Marconi, descobreix que un dels trucs no li agrada gens ni mica i que, un cop més, la bruixa Ring Ring haurà d’emprar la màgia de veritat per rescatar un animaló indefens. A partir de 7 anys.

PVP: 11,95 €


'Un far a la fi del món'

Als 14 anys, la vida d’en Max fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d’un far en una illa remota i durant uns mesos la família s’instal·larà allà. Així arrenca la novel·la guanyadora del premi Joaquim Ruyra 2022, una història d’iniciació que segueix la traça d’obres com Heartstopper i que ha estat premiada per “explorar amb sensibilitat i humor l’univers de les relacions adolescents”. A partir de 12 anys.

PVP: 16,96 €



Joguines


Cistell dels tresors Montessori, de MamáLUZ

Cistell de fibres naturals en el qual es posa a l’abast del nadó diversos objectes de fusta que poden anar combinant amb objectes d’ús quotidià que tinguem a casa. La idea és que la criatura pugui explorar objectes de diferents mides, textures i pesos. A partir de sis mesos.

PVP: des de 32 €


Cubs amb lletres de fusta Montessori, de Lidl

Set de vuit cubs amb lletres i 30 targetes per aprendre jugant les primeres paraules en anglès. Basat en la pedagogia Montessori, estimula les habilitats motrius i cognitives a la vegada que ajuda a anar coneixent les lletres de l’alfabet. A partir de 3 anys.

PVP: 9,99 €


Barbie vull ser pediatra, de Glovo per a Drim

Amb el llançament de la pel·lícula, aquest Nadal la nina més famosa del món serà un autèntic bestseller. Una de les opcions més icòniques és la Barbie vull ser pediatra: la nina va proveïda d’un fonendoscopi i d’un parell de bressols on tenir cura dels nadons que venen a la consulta.

PVP: 29,99 €


Party & Co Disney, de Glovo per a Drim

Pel 100 aniversari de Disney, Party & Co presenta una edició exclusiva il·lustrada amb els personatges de Mickey i Minnie Mouse, Buscant en Nemo, Frozen o Cars. Una versió adient per als infants a partir de 4 anys, ja que no cal llegir, només divertir-se.

PVP: 32,99 €



Joieria


Braçalet Tuscany, de Secrecy

El braçalet amb voltes infinites platejat amb zirconites és una de les 12 joies de la nova col·lecció Tuscany, de la firma de joieria Secrecy. Es tracta d’una col·lecció que uneix un cop més la tecnologia més avançada i el toc artesanal tan característic de la marca, emprant el titani com a fil conductor. El resultat és una proposta de mirada futurista, dissenys fluids i superlleugers que s’adapten a cada dona.

PVP: 259 €


Midnight Blue Moon, de Seiko

El Midnight Blue Moon és un dels models de la nova col·lecció Presage Cocktail Time de Seiko. Amb una esfera blau vibrant, el rellotge esdevé el reflex del clàssic còctel Blue Moon, i aporta una lluentor única al canell. La combinació de la secundària daurada, l’esfera blau intens i la corretja de cuir marró fosc li confereixen al rellotge un aire clàssic i atemporal.

PVP: 460 €




Tecnologia


Samsung Galaxy S20, recondicionat per SMAAART

Vet aquí l’smartphone recondicionat que SMAAART ens suggereix regalar per Nadal. Es tracta del Samsung Galaxy S20, el qual compta amb una pantalla AMOLED d’última generació amb certificat HDR10+ i un sensor de triple càmera. També amb un ultra gran angular i un zoom x3, ideal per fer fotos de qualitat. El dispositiu està impulsat per un processador Exynos 990 de 7 nm i suportat per 8 GB de RAM.

PVP: a partir de 249,99 €


'Smartwatch' Xiaomi Redmi, de Glovo per a FNAC

Un dels models més econòmics de la marca amb una estètica molt semblant a la marca californiana. Amb una pantalla d'1,73’’ i AMOLED HD, compta amb una autonomia de 12 dies, mesura la saturació d’oxigen en sang i la freqüència cardíaca 24 h amb un sensor PPG d’alta precisió i reconeix de forma intel·ligent sis esports, entre altres funcions.

PVP: 99,99 €


Tauleta Lenovo, de Glovo per a FNAC

Aquesta tauleta familiar es desmarca de la resta pel seu aspecte modern i depurat. En un pes de només 460 grams, concentra una impressionant pantalla FHD de 10,1’’ la qual s’emmarca en un xassís d’alumini en un to gris tempesta.

PVP: 129,99 €


Modelador de cabells Multistyler de Rowenta, de Glovo per a Mediamarkt

Pel que fa a la cura del cabells, una de les millors opcions és el modelador Multistyler de Rowenta, el qual compta amb un gran disseny i una funcionalitat que inclou una gran varietat de capçals per poder fer qualsevol tipus de pentinat molt fàcilment.

PVP: 39,99 €

stats