Especials 23/12/2012

Nens i nenes de la ciutat dibuixen el Nadal

1 min

Fins al 13 de gener la Sala Ciutat també acull una exposició de dibuixos d'infants i joves d'entitats socials que han plasmat en paper la seva manera d'entendre i viure el Nadal. Les il·lustracions formen part de la campanya de comunicació nadalenca de l'Ajuntament de Barcelona. A més, en l'exposició també es projecten vídeos del procés de creació de la campanya.

Reconeixement a les entitats socials

Cinc entitats del tercer sector de la ciutat han estat les responsables de motivar els infants i impulsar la campanya, i amb l'exposició es vol reconèixer la tasca que duen a terme. Hi ha participat la Fundació Aura, que treballa per l'increment de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual; el Centre Adsis Carmel i el Centre Adsis Princesa, una fundació que treballa en la promoció integral de persones i grups empobrits; el Centre Juvenil Martí Codolar, que promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants i joves de les famílies més necessitades als barris del Carmel, la Clota, la Taxonera i la Vall d'Hebron, i també hi ha participat el Col·legi Paideia, que és una escola d'educació especial per a alumnes amb discapacitats intel·lectuals.

Una tipografia amb valors

L'exposició també mostra una tipografia creada per Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que ha desenvolupat un tipus de lletra que representa el col·lectiu de discapacitats i reivindica valors socials. El projecte d'Anna Vives s'anomena Sumant Capacitats i se'n fa difusió des de la Fundació Itinerarium. Aquesta tipografia va ser seleccionada per a la campanya de Nadal de l'Ajuntament de Barcelona.

stats