Nits d'estiu i de festes
Especials Nits d'estiu 18/06/2023

Cultura solidària: festivals compromesos amb la cultura, la societat i l’entorn

Música i molt més que cultura és el que ofereixen alguns dels festivals solidaris i compromesos que existeixen per fer del món un lloc millor

2 min
Edició del 2022 del festival Vallviva

Beneficis solidaris

Eudald Morera, president de la Fundació Vallviva i director del festival, té clar que el Vallviva és sobretot una experiència que neix del cor i que no és fruit de cap estratègia empresarial, comercial o de promoció d’una ciutat. El novembre del 2020 a l’Eudald li van diagnosticar càncer de pàncrees. Arran d’aquesta situació va decidir fer alguna cosa per sentir-se viu, compartint un entorn tan privilegiat com és la Vall d’en Bas i que alhora propiciés la relació entre les persones. “Muntar un festival semblava una idea boja, però hem aconseguit tirar endavant i ja anem per la tercera edició d’una experiència que la gent s’ha fet seva”, explica satisfet. L’objectiu fundacional és que el 100% dels beneficis de cada edició es donin íntegrament a causes relacionades amb el càncer. Funcionen a través del mecenatge: hi ha més de 200 empreses que compren packs de col·laboració, d’entre 700 i 20.000 €, que poden incloure tant els concerts com experiències gastronòmiques. Està obert a tothom, empreses i particulars, i la qualitat és el denominador comú, tant pels detalls com pels artistes, la gastronomia o l’oportunitat de relacionar-se amb la resta d’assistents. Del 12 al 15 de juliol estaran en concert Himnes del Cor, Víctor Manuel, Joan Dausà o Ana Mena, entre d’altres. A més de les actuacions a dins del Village, hi haurà 14 parades de productes certificats o amb valor solidari, un espai de promoció gastronòmica amb un cuiner de la zona, i és l’únic festival on cada dia hi ha un restaurant amb almenys una estrella Michelin.

Un altre festival on la música i la solidaritat van de bracet és el MUSiCVEU, que des del gener programa un parell de concerts gairebé cada mes i destina part de la recaptació a projectes solidaris del territori. En aquesta edició, la novena, els beneficis són per a la fundació sense ànim de lucre Amics Joan Petit, Nens amb Càncer. Si vols contribuir-hi gaudint de la música, avui actuen Manel Fuentes & The Spring’s Team Band al Celler Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia, i l’1 de juliol la Clarence Bekker Band a les Caves Rovellats de Sant Martí Sarroca.

stats