Nits d'estiu i de festes
Especials Nits d'estiu 18/06/2023

A la fresca

¿T’imagines estar en un concert de clàssica mentre els peus toquen la sorra de la platja? ¿O veure cinema estant estès a la gespa? Les nits d’estiu conviden a estar a l’aire lliure i, si hi sumes propostes culturals, és impossible resistir-s’hi

2 min
Una sessió a la Sala Montjuïc

Aquest estiu torna un dels grans invents de Barcelona, el Sala Montjuïc. El Fossat de Santa Eulàlia que envolta el Castell de Montjuïc es converteix en la sala de butaques on més de 2.000 persones gaudeixen a l’aire lliure del millor cinema, música en viu i pícnic. Aquest cinema a la fresca, que existeix des del 2003, s’ha convertit en un dels imprescindibles estiuencs. L’aventura comença a les 20.30 h quan obren les portes, arribar-hi i les vistes ja és tot un regal. Després agafes la gandula, que pots llogar, i et vas situant, tens 15 minuts fins que comença la música en directe, que gaudeixes mentre prens alguna cosa. Hi ha servei de bar i de restauració i també et pots dur el menjar de casa… I a les 22 h, els dilluns, dimecres i divendres, del 30 de juny al 4 d’agost, es projecten algunes de les millors pel·lícules de l’any –El triángulo de la tristeza, As bestas, Todo a la vez en todas partes o Un año, una noche–, i de tots els temps, com La finestra indiscreta, ET, Seven o Her. Si hi vas, repetiràs.

I d’un clàssic a una seminovetat, que havia obert un parèntesi de tres anys, els concerts gratuïts de música clàssica a la platja del Bogatell. ¿Música simfònica sentint la brisa del mar? Ho tens a la Clàssica a la Platja. El 20 de juny l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu interpretarà el Bolero de Ravel i la Simfonia del Nou Món de Dvorák sota la direcció del mestre Josep Pons, i el 21 l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la direcció del mestre Ludovic Morlot oferirà peces de Dvorák, Rimski-Kórsakov, Eduard Toldrà o Bizet. Si no pots anar-hi no et preocupis, es retransmetran en directe per Betevé i després es podran veure a través de la plataforma digital de CaixaForum+.

Si la combinació que més t’interessa és platja i cinema dona un cop d'ull a la programació de la 12a edició del Cinema Lliure. Del 30 de juny al 10 d’agost projecta en diverses platges de Catalunya (Barcelona, el Prat de Llobregat, Palamós, Sitges, Tarragona i Tossa de Mar) i Mallorca (Mallorca i Pollença) algunes de les millors pel·lícules del darrer any: Aftersun, Alcarràs, Cinco lobitos, Los demonios de barro, Petit mal i una última que el públic escollirà entre quatre films finalistes.

stats