Nits d'estiu i de festes
Especials Nits d'estiu 18/06/2023

Museus de nit

Les nits d’estiu alguns museus es transformen

2 min
Un museu de Barcelona obert a la nit

Si ets afortunat, avui ja has estat a la Fundació Joan Miró per celebrar el Solstici Sert, la possibilitat de viure l’edifici que acull el museu, contemplant l’arquitectura amb llum natural des de les 6 fins a les 10 del matí. Si t'ha passat per alt, no pateixis, encara hi ha un munt de museus que es transformen obrint a hores poc habituals o programant activitats inesperades.

DALÍ SOTA LES ESTRELLES

Des del 30 de juliol fins al 28 d’agost el Teatre-Museu Dalí de Figueres obre les portes de nit, de les 22 h a la 1.15 h, perquè la visita de la cúpula i el pati del Cadillac es converteixi en una experiència única i diferent. Amb un aforament limitat a 500 persones i la possibilitat de visites guiades, cada dia de la setmana.

MURALLES BLAVES

Ja tens l’excusa perfecta per sortir de casa i prendre la fresca, descobrir les muralles de les Drassanes de Barcelona. Els caps de setmana –divendres, dissabtes i diumenges, de les 9 del vespre fins a la mitjanit–, des de maig i fins a finals d’any, les muralles s’il·luminen de blau per posar en valor el patrimoni arquitectònic de l'única fortificació medieval de la ciutat que es conserva, les muralles de les Drassanes Reials i el portal de Santa Madrona.

NITS DE PEL·LÍCULA

El CosmoCaixa es converteix en una sala de cinema amb les CosmoNits de Pel·lícula. El pla perfecte: microconcerts i un cicle de cinema a l’aire lliure, tots els dijous de juliol. L’oportunitat per recuperar o tornar a veure grans clàssics de la ciència-ficció –GravityLo imposibleRegreso al futuroArrival i Snowpiercer–, totes elles vinculades al Sol, el protagonista de l’exposició que també pots visitar al Museu amb la mateixa entrada. Compra l’entrada, tria una gandula i gaudeix del cinema sota les estrelles.

MÚSICA AL POBLE ESPANYOL

És cert que no és estrictament un museu però compta amb més de 100 recreacions d’edificis a escala real d’alguns dels racons més emblemàtics de l’estat espanyol, és impossible no badar mentre passeges per aquest espai únic. Del 2 d’agost al 3 de setembre tens les Nits en Viu al Poble Espanyol, música en directe pràcticament cada dia, cap a les 9 del vespre: els dimecres toca concerts de blues; homenatges a bandes històriques de rock els dijous als Mahou Rock&Grill; hits de l’òpera els divendres amb el P!Òpera, i festa assegurada els diumenges als Vespres de Rumba. Després pots aprofitar les propostes gastronòmiques que s’ofereixen al Village, pensades especialment per a cadascun dels concerts.

stats