Especials Nits d'estiu 11/06/2021

Música i màgia en una experiència immersiva a la Casa Batlló

L’edifici estrena dues sales immersives: la Gaudí Dôme i el Gaudí Cube

2 min
Imatge d'una actuació en una edició precedent

Aquest estiu la desena edició de les Nits Màgiques de la Casa Batlló arriba amb la novetat de la visita immersiva 10D Experience. “Oferim una nova mirada amb un nou recorregut i amb l’ús de tecnologies per connectar amb nous públics, fascinar i emocionar”, apunten des de la Casa Batlló. D’aquesta manera, el terrat de l’edifici és l’escenari de les proposes musicals que ofereix el cicle però, alhora, el destí d’una visita que impressionarà el visitant.

Més de 2.000 metres quadrats de la Casa Batlló mai vistos fins ara s’integren en aquesta experiència, en què l’edifici estrena dues sales immersives: la Gaudí Dôme, una cúpula amb més de 1.000 pantalles, 21 canals d’àudio i un màping que explica l’origen de la inspiració del geni de l’arquitectura Antoni Gaudí, i el Gaudí Cube, un cub LED de sis cares que presenta l’obra En la ment de Gaudí, de l’artista digital Refik Anadol, que canvia la percepció de la realitat del visitant, que la podrà veure a través dels ulls de l’arquitecte en un apassionant viatge en el temps. Les noves tecnologies invisibles prenen molta importància en aquests espais, que cobren vida, i en l’edifici, que a més ha sumat intervencions arquitectòniques noves, com una impressionant escala flotant de marbre de 13 tones de pes.

El fil musical de les Nits Màgiques segueix la tradició d’altres anys i ofereix propostes de diferents gèneres, que fan pujar al terrat noms com Gisela Novais, Carmen Porcar, Marga Mbande o Peter Gynt & The Suites, entre d’altres. La Dama y los Vagabundos i María Expósito són les noves incorporacions que se sumen al cicle en l’edició d’aquest estiu. Les Nits Màgiques de la Casa Batlló es poden gaudir en sessió doble de dimarts a dissabte fins a finals d’octubre.

stats