Especials Nits d'estiu 10/06/2022

Nits de cinema a la platja

La mostra Cinema Lliure projectarà films i curtmetratges en diverses platges catalanes i mallorquines

3 min
La mostra de cinema de les nits d'estiu se celebrarà tots els dijous a la Platja de Sant Sebastià

Les nits de dijous seran, a la platja de Barcelona, nits de cinema. Aquest és el propòsit de la mostra Cinema Lliure, que tots els dijous del 7 de juliol a l'11 d'agost convertirà la platja de Sant Sebastià de Barcelona en un gran cinema a l’aire lliure. 

Després que la pandèmia obligués a celebrar les dues últimes edicions al CEM La Mar Bella, on hi havia aforament limitat i reserva prèvia, aquest estiu la mostra de cinema independent a la platja torna a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta, on sempre s’havia celebrat. En aquest sentit, la directora de Cinema Lliure, Juliana Spadano, assegura: "Aquesta nova edició es presenta amb molt bones notícies. Després de dos anys complexos a causa de la crisi provocada pel covid-19, aquest estiu podem tornar a celebrar la mostra amb normalitat. A Barcelona, per exemple, tornem a la platja de Sant Sebastià, on va néixer la mostra ara fa 11 anys".

Les pel·lícules es projectaran quan es pongui el sol –entre les 21 h i les 21.30 h– i abans de cada llargmetratge es podrà veure un curtmetratge del festival Filmets i hi haurà un dia en què es projectarà un curtmetratge de la convocatòria Nou Talent, adreçada a estudiants de cinema de Catalunya i Mallorca. A banda, a Barcelona, el dijous 11 d’agost, dia de l’última sessió, es projectarà la pel·lícula que triï el públic. Donaran a triar entre diverses opcions i les votacions es faran a través del compte d’Instagram de la mostra, @cinemalliure.

Una selecció de bon cinema

Cinema Lliure a la Platja programa pel·lícules que han passat per festivals de cinema de renom. A l’hora de seleccionar els llargmetratges, han tingut en compte tots els públics perquè tothom pugui gaudir del bon cinema de les nits d’estiu i trobar una proposta que encaixi amb els seus gustos. Així, també hi haurà una sessió adreçada al públic familiar perquè els més petits també puguin gaudir d'una bona sessió de cinema a l'aire lliure.

Tossa de Mar és una de les localitats que acull les projeccions de la mostra Cinema Lliure

A banda, en algunes sessions també es convida professionals del cinema per oferir una experiència cultural propera i enriquidora, amb col·loquis i debats entorn de les pel·lícules que es projecten. 

Un projecte que creix

Aquest estiu del 2022 la mostra amplia els seus escenaris i, a banda de fer projeccions a Barcelona, el Prat, Palamós o Tossa de Mar, on ja és un certamen consolidat, arribarà a altres platges de Catalunya i Mallorca. Com explica Juliana Spadano: "Estem molt contentes d'anunciar que per primera vegada Cinema Lliure a la Platja arriba a Mallorca. Concretament, a les platges de Palma, Andratx i Pollença. És un entorn ideal per poder gaudir del bon cinema de les nits d'estiu. A més, a Catalunya, Sitges i Vilanova i la Geltrú s'estrenen també aquest estiu com a localitats que acolliran la mostra".

A la platja de Barcelona, l’estrena de la mostra serà el dijous 7 de juliol amb la projecció del film La vida era eso, dirigida per David Martín de los Santos. A la resta de localitats catalanes, les sessions de cinema seran els dimarts a Vilanova i la Geltrú, els dimecres a Sitges, els dissabtes al Prat i els diumenges a Palamós i Tossa de Mar. A Mallorca es faran entre el 29 de juny i el 5 de juliol, en dies consecutius a les platges de Pollença, Andratx i Palma.

Podeu consultar la programació a https://cinemalliure.com/programacio-2022/.

stats