Nits d'estiu i de festes
Especials Nits d'estiu 18/06/2023

A tocar del cel

Prendre la fresca amb les millors vistes és possible

2 min
La Torre Glòries (Barcelona).

Una de les experiències més màgiques de l’estiu és la Night Glow de l’European Balloon Festival d’Igualada, la concentració internacional de globus aerostàtics més important del país i una de les més rellevants de tot Europa. Del 6 al 9 de juliol tens l’oportunitat de gaudir d’aquest festival amb proves d'exhibició i competició, concerts, tallers, activitats familiars, i la possibilitat de volar en globus, a primera hora del matí i última de la tarda. El més espectacular de tot és la Night Glow, la nit del 8 de juliol, quan a partir de les 22.30 h el cel del Parc Central sembla ple de fanalets gegants, amb l’encesa nocturna de més d’una cinquantena de globus.

Si vols gaudir de bones vistes però prefereixes activitats més tranquil·les, ves a l’Observatori Fabra de Barcelona, el més antic de Catalunya i un dels més grans i antics d'Europa que encara està en funcionament. A l’estiu organitzen visites guiades nocturnes. Es pot fer una observació nocturna des de la cúpula i sortir a la seva terrassa per tenir les millors vistes panoràmiques de Barcelona. També hi ha la possibilitat de sopar amb estrelles al que és un dels millors miradors de la ciutat. Després de l’experiència gastronòmica, que és a l’aire lliure, s’ofereix una conferència de divulgació científica d'uns 30 minuts, es visita el museu, la sala modernista i el telescopi de passos i s'accedeix a la sala de la gran cúpula.

Un dels últims miradors que s’ha obert a la capital catalana és el Mirador Torre Glòries, un nou espai multidisciplinari que uneix art, ciència i tecnologia. Des del maig de l’any passat pots tenir aquesta visió de 360 graus de la ciutat a 125 metres d’altura. Hi descobriràs Barcelona des d’una altra perspectiva, des del lloc que l’urbanista Ildefons Cerdà havia ideat com el centre de la ciutat que havia dissenyat, la plaça de les Glòries. Quan hi entres, la primera parada és l’Hipermirador, un mirador sense finestres situat a la planta menys 1 des d’on tens una altra mirada de Barcelona, la d’un organisme viu que es transforma, gràcies a la recopilació de dades de la capital en temps real que creen data art, quatre instal·lacions artístiques: Pròleg, Barcelonins, Atmosferes i Ritmes. De la planta menys 1 aniràs a la 30 i, abans d’entrar al Mirador, et trobaràs amb Cloud Cities Barcelona, l’obra d’art interactiva de l’artista Tomás Saraceno. 

stats