SÍRIA
Especials 18/06/2012

Obama i Putin coincideixen que cal "prevenir" una guerra civil a Síria

Els dos líders destaquen a Los Cabos que tenen diferents "punts de consens" per resoldre el conflicte

Efe
1 min
Putin i Obama durant la primera reunió bilateral des que el líder rus va tornar a assumir la presidència. AFP

Los Cabos (Mèxic)El president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, van destacar ahir "punts de consens" per resoldre el conflicte a Síria i es van posar d'acord en la necessitat d'un "procés polític" per evitar una guerra civil a aquest país.

"Estem d'acord que necessitem veure la fi de la violència" a Síria i que és necessari "un procés polític per prevenir una guerra civil", ha destacat Obama després de la reunió bilateral amb Putin, abans de la cimera del G-20 que comença aquest dimarts a Los Cabos (Mèxic).

Per la seva part, Putin ha admès que els dos van trobar "punts de consens" sobre Síria i entorn a d'altres assumptes, com les negociacions sobre el programa nuclear de l'Iran, on, segons Obama, encara hi ha espai per a la diplomàcia.

Els dos líders han mantingut la primera reunió bilateral des que Putin va arribar a la presidència de Rússia i, com estava previst, Síria ha centrat la conversa, després d'acusacions mútues els últims dies sobre el presumpte subministrament d'helicòpters de combat russos a Damasc.

stats