Especials 11/02/2013

El Papa que va consagrar la Sagrada Família, un pontificat en deu dates

Joseph Ratzinger va ser escollit Papa l'abril del 2005 després de la mort de Joan Pau II, i aquest dilluns ha comunicat que abandona el pontificat després de prop de vuit anys

Ara
2 min
Benet XVI  a la Sagrada Família

BarcelonaJoseph Ratzinger va néixer a Baviera l'any 1927 i va ser elegit Papa el 2005 després de a mort de Joan Pau II. Ho va fer amb el nom de Benet XVI. "Sóc un humil treballador de la vinya del senyor", va proclamar poc després de la fumata blanca. Ara, prop de vuit anys després d'aquella elecció, però, Ratzinger ha anunciat aquest dilluns que abandonarà el pontificat. Ho farà el proper 28 de febrer, i després d'haver proclamat 34 sants.

19 d'abril del 2005: És elegit Papa després de la mort de Joan Pau II, quan té 78 anys i amb el nom de Benet XVI. Es converteix, així, en el papa número 265 de l'Església catòlica. El 24 d'abril d'aquell any se celebrava la missa de coronació i inici del seu pontificat.

2006: Publica la seva primera encíclica: 'Deus caritas est'. En publicaria dues més: 'Spe salvi' (2007) i 'Caritas in veritate' (2009). En aquesta última aborda el desenvolupament dels pobles i les desigualtats socials en el context de crisi econòmica. Més que un canvi del sistema econòmic, el Papa, reclama un canvi de mentalitat de les persones que actuen a l'economia.

2009: Revoca l'excomunió dels bisbes ordenats per Lefebvre i obre les portes de l'Església de Roma als tradicionalistes anglicans.

Març del 2009: Polèmica durant la seva visita a l'Àfrica, on va assegurar que el preservatiu no protegeix del contagi del VIH. Va assegurar que el preservatiu no era la solució, sinó que més aviat "agreujava" el problema.

6 i 7 de novembre del 2010: Benet XVI visita Barcelona per convertir en basílica la Sagrada Família. El 2010 s'erigiria com l'any més complicat del seu pontificat per les denúncies de casos de sacerdots acusats de pederàstia.

2011: Es publica la segona part del seu llibre 'Jesús de Natzaret', on exonera els jueus de ser culpables de la mort de Jesús. A l'agost, visita Madrid amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). La rebuda és massiva, amb prop d'un milió i mig de persones reunides a l'aeròdrom de Cuatro Vientos. Benet XVI fa una crida als joves a "enfortir" la seva fe i anuncia que la propera seu de la JMJ serà Rio de Janeiro (2013).

Març del 2012: Visita Fidel Castro a Cuba catorze anys després que ho fes el seu predecessor, Joan Pau II. Benet XVI aprofita la visita per demanar "canvis a Cuba i al món".

Novembre del 2012: Sorprèn amb una reflexió sobre l'absència de la mula i el bou al pessebre.

Desembre del 2012: Debuta a Twitter amb el següent missatge: "Estimats amics, m'uneixo a vosaltres amb alegria a través de Twitter. Gràcies per la vostra generosa resposta. Us beneeixo a tots de cor".

22 de desembre del 2012: Indulta el seu exmajordom personal, Paolo Gabriele, després que fos condemnat ela presó per haver robat i filtrat documents confidencials del Vaticà.

stats