GRÈCIA
Especials 11/06/2012

El portaveu dels neonazis grecs que va agredir dues diputades d'esquerres les denuncia per provocació

Ilias Kasidiaris, que espera ser jutjat per una agressió el 2007, també ha denunciat Antenna TV, que va emetre el programa, i el seu presentador per retenir-lo contra la seva voluntat i per abús de poder

Ara
2 min

BarcelonaNo en va tenir prou d'agredir físicament dues diputades d'esquerres durant un programa de televisió en directe, sinó que, un cop finalitzat el seu arrest domiciliari de 48 hores per la seva actitud, les ha denunciat. Les polítiques no han sigut tampoc suficients, sinó que també s'ha encarat al canal que emetia el programa i el seu presentador.

El portaveu d'Alba Daurada, Ilias Kasidiaris, del partit neonazi grec, acusa Liana Kanelli (Partit Comunista), a qui va colpejar tres vegades, i Rena Dourou (Syriza), a qui li va llançar un got aigua, de provocar-lo i abusar-ne verbalment.

Kasidiaris ha denunciat també Antenna TV, que va emetre el programa, de provar de retenir-lo en contra de la seva voluntat, i el periodista Andonis Delatolas, que estava presentant el programa, d'abús de poder. El portaveu neonazi argumenta que Delatolas ja va acudir en primera instància al fiscal Eleni Raikau per demanar-li un arrest domiciliari i l'acusa de tràfic d'influències, ja que hi manté una amistat "inusual", segons informa el diari grec 'Ekathemirini'.

Just finalitzar-se l'arrest domiciliari de 48 hores, Kasidiaris va reaparèixer diumenge en un acte de campanya i va al·legar que tot estava "preparat" per provocar-lo durant el programa. "Van adonar-se que, com molts grecs, m'ompliria de ràbia que em bufetegessin a base d'insults. La qual cosa és lògica. I, per tant, van preparar les condicions per provocar-me la reacció extrema", va afegir.

A l'espera d'un judici

No és la primera vegada que el portaveu topa amb la justícia. De fet, espera ser jutjat per una agressió el 2007. La cita estava prevista per a aquesta setmana, però s'ha posposat fins al setembre a petició de la defensa. Les diputades Duru i Kanellis van treure-li aquest tema dijous passat, que va provocar-li una reacció irada.

Detingut un candidat d'Alba Daurada

Vuit membres del partit neonazi grec, incloent-hi un candidat de les legislatives del pròxim diumenge, van ser arrestats diumenge al nord de Grècia després d'haver agredit diversos anarquistes, un dels quals va haver de ser hospitalitzat.

stats