Contingut patrocinat
Especials 01/02/2023

Núria Pau: “Tenim el privilegi de gaudir de la neu i de la platja sense haver de recórrer grans distàncies”

3 min
Núria Pau

Pocs mesos després de retirar-se de la competició professional, l’esquiadora catalana Núria Pau (Ribes de Freser, 1994) és a les Dolomites (Itàlia) per començar una nova faceta com a entrenadora de joves promeses de l’equip nacional xilè. La nou vegades campiona d’Espanya i olímpica als Jocs d’Hivern de Pequín del 2022 destaca a l’ARA la diversitat d’opcions esportives i recreatives que ofereix tot l’any la Costa Brava i el Pirineu de Girona i que reuneix el Club Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

Fa mig any que et vas retirar de la competició al màxim nivell. Com has encarat la carrera esportiva des d’aleshores?

Quan vaig deixar de competir tenia clar que no volia abandonar el món de la neu. Ja m’havia anat formant com a entrenadora i és el que faig actualment. Intento oferir tot el que he après a les noves generacions d’esquiadors que pugen.

I ho fas a la Molina Club d’Esports, on et vas formar com a esportista professional?

Sí. Vaig estar l’estiu i la tardor a Suissa, l’inici d’hivern a La Molina Club d’Esports. Ara estic a Itàlia i acabaré la temporada a La Molina. 

La teva passió per la muntanya es manté tot l’any, malgrat que no hi hagi neu?

Sens dubte! Quan no puc esquiar m’agrada molt practicar activitats de muntanya, anar amb bicicleta, fer senderisme; activitats que generin adrenalina, com l’escalada a la costa Brava i al Pirineu de Girona o bé el barranquisme.

I ho fas vinculada al Club Natura i Turisme Actiu Costa Brava Pirineu de Girona? Què ofereix aquest espai?

Es tracta d’una plataforma que forma part del Patronat de Turisme on es recullen activitats i propostes de turisme actiu per poder fer a la Costa Brava i al Pirineu de Girona qualsevol època de l’any. El missatge és que qualsevol dia és bo per gaudir d’aquest territori més enllà dels tres o quatre mesos de neu a l’hivern o dels tres o quatre mesos de platja a l’estiu. S’hi proposen experiències per a tots els nivells, com ara raquetes de neu, caiac, senderisme i ciclisme, hi ha moltes propostes diferents.

Un territori únic amb una gran diversitat d’opcions de descoberta...

Quan soc a fora i em pregunten d’on vinc, presumeixo que tenim el privilegi de gaudir de la neu i de la platja sense haver de recórrer grans distàncies. Tant puc agafar el cotxe per anar a esquiar com per anar a la platja. I, tot plegat, sense haver de quedar-me a dormir enlloc. Les meves companyes que viuen a Itàlia, o són d’un lloc o de l’altre.

Núria Pau a la Vall de Núria.

Explica’ns quina és la teva relació amb el Club Natura

Com a esportista d’elit i promotora de l’esquí i l’esport femení, soc ambaixadora del nostre territori allà on vaig. A més, soc una gran aficionada a tots els esports i activitats que ens ofereixen les comarques de la Costa Brava i el Pirineu de Girona els dotze mesos de l’any i que trobem recollits al Club Natura.

Quines activitats del Club Natura ens recomanaries?

Una activitat que m’agrada molt i que és apta per a tothom és agafar qualsevol corriol del Pirineu o qualsevol camí de ronda de la Costa Brava i descobrir els paisatges i les vistes que ens ofereixen. Una altra que recomanaria és anar amb bicicleta, deixar-se sorprendre per llocs increïbles, pobles superbonics i gaudir d’aquesta calma que ens ofereix el Pirineu de Girona i que de vegades valorem poc. A banda, em decantaria per alguna activitat que generi adrenalina, com l’escalada. Finalment, durant la temporada d’estiu no em deixaria perdre l’experiència de llogar un caiac a la platja i endinsar-me per les caletes de la costa.

stats