Contingut patrocinat

Prop de 130 expositors obren la temporada turística de 2024 a B-Travel

El saló de turisme de Fira de Barcelona, B-Travel, obre la campanya turística a les portes de Setmana Santa reunint un total de 129 expositors directes i més de 650 marques en una edició en què ampliarà la mostra de destinacions nacionals i internacionals. El turisme de qualitat i sostenible, les propostes experiencials i les ofertes per als viatgers seran els protagonistes de la fira emblemàtica del sector

Redacció
4 min
B-Travel, el saló de turisme de Fira de Barcelona, tindrà lloc del 15 al 17 de març.

Organitzat per Fira de Barcelona, el saló, que tindrà lloc del 15 al 17 de març al palau 8 del recinte de Montjuïc, incrementa un 21% el nombre d'expositors respecte a la passada edició i comptarà amb grans noms del sector turístic espanyol, com Renfe, patrocinador oficial, Port Aventura World, Futuroscope i Paradors de Turisme d'Espanya, o agències de viatge generalistes com RACC Travel, Viatges El Corte Inglés i Eurovacances, així com propostes de turisme rural, en caravana, industrial o LGTBIQ+, entre d'altres.

El president del saló, Martí Sarrate, ha afirmat que en aquesta edició de B-Travel es comprovarà especialment la transformació del sector cap a la digitalització i la sostenibilitat i la seva aposta per un turisme de més qualitat i cada cop més desestacionalitzat”. En aquesta línia, cal assenyalar que B-Travel compta per primera vegada amb la participació de Red.es, entitat adscrita al ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

"On comença el teu viatge"

Sota el lema "On comença el teu viatge", B-Travel ofereix a tots els visitants un ampli ventall de possibilitats per contractar les seves vacances o escapades tant a nivell nacional com internacional. Així, el saló de turisme de Fira de Barcelona comptarà amb la presència d'organismes oficials de turisme de pràcticament totes les comunitats autònomes espanyoles (Andalusia, l'Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, Galícia, Extremadura, Navarra, Madrid, La Rioja i la Regió de Múrcia).

En aquest sentit destaca, per primera vegada, la participació com a destinació diferenciada de la província de Biscaia, a través de la seva Diputació Foral, que juntament amb Vitòria-Gasteiz representen l'oferta del País Basc al saló. Aquestes destinacions se sumen a la participació tradicional de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i a l'habitual presència dels patronats provincials de turisme de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, així com de Turisme de Barcelona.

Com a novetat d'aquesta edició, B-Travel recupera el sector dels operadors de creuers amb la participació de Celebrity Cruises, Crucemundo, Creuers Australis, Hurtigruten, MSC Creuers, Royal Caribbean Cruises, Trasmed-Grimaldi Lines i Unicorn Ponant.

A nivell internacional, presentaran els seus atractius turístics països com el Brasil, Cuba, Croàcia, els Estats Units, la República Dominicana, Tanzània i regions de França o Portugal. A més, els visitants també podran contractar els seus viatges a altres destinacions gràcies a la presència de 40 agències especialitzades que tenen entre les seves principals destinacions països com Albània, l'Argentina, Xile, Colòmbia, Grècia, Islàndia, l'Índia, Indonèsia, el Japó, les Maldives, Kenya, Madagascar, Mali, Mèxic, Uganda o el Vietnam.

La directora del saló, Marta Serra, ha assenyalat que "B-Travel és una cita obligada per a tothom que vulgui iniciar el seu viatge, ja sigui amb una escapada, de cara a les vacances de Setmana Santa o per planificar l'estiu". En aquest sentit, per donar resposta als interessos dels visitants, B-Travel estructura la seva oferta a través de sis àrees relacionades amb el tipus d'experiència que es vol viure (B-Delicious Fest, B-Culture, B-Special, B-Adventure i B-Happy).

B-Delicious Fest i els productes de proximitat

La restauració és una de les grans motivacions dels viatgers. Per això, B-Travel presenta en aquesta edició la proposta B-Delicious Fest, que, sota la producció de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), posarà l'accent als productes de quilòmetre zero amb la participació d'un total de catorze estands que permetran degustar als visitants un total de 28 platillos. A més, s'oferiran tasts de cerveses i vins de la denominació d'origen Catalunya i tallers de maridatge i tiratge de cerveses, així com showcookings, demostracions i presentacions.

B-Travel presenta en aquesta edició la proposta B-Delicious Fest, que, sota la producció de l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT), posarà l'accent als productes de quilòmetre zero.

A més de les ofertes i els descomptes dels expositors, els assistents podran optar als premis del B-Travel Passport participant en una gimcana on hauran de superar diverses proves d'empreses col·laboradores per aconseguir els segells amb què emplenar el passaport i optar a tot tipus de premis i obsequis valorats en 5.000 euros, que van des de paquets de viatges fins a vols amb helicòpter.

En aquesta edició, el cinema documental tornarà a tenir el seu espai a B-Travel. Sota la coordinació el periodista i director de cinema Jordi Llompart, a Cine Travel Forum, cada tarda es projectarà una pel·lícula després d'obrir un debat sobre qüestions mediambientals i socials. Divendres es podrà veure Fevereiros, un homenatge a la cantant brasilera Maria Bethania en un viatge pels Carnavals brasilers; dissabte s'emetrà El legado, del fotògraf i cineasta Yann Arthus Bertrand; i diumenge, Santuario, protagonitzada pels germans Javier i Carlos Bardem.

B-Travel, també per als professionals

El saló també posa el focus a nivell professional, per la qual cosa ha tornat a dissenyar un programa d'activitats per als agents sectorials amb l'objectiu de propiciar les relacions comercials durant la seva celebració. Així, a B-Travel es duran a terme l'ACAVe Travel Market, de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe); el B-Travel Job Market Place de Barcelona Activa; i la tercera Trobada de Turisme Universal i Acessibilitat.

L'oferta per a professionals es completa amb les Jornades Professionals de Turisme Industrial de B-Industrial, espai del saló que posa en valor el patrimoni industrial com a destinació turística, i amb la nominació dels deu municipis de menys de 10.000 habitants amb allotjaments rurals finalistes de la Capital del Turisme Rural 2024.

stats