Especials 19/11/2012

El quadern de viatge 'Voltant per Sants' guanya un premi a França

El dibuixant barceloní Víctor Martínez "Swasky" ha estat guardonat amb el Rendez-vous a la ciutat francesa Clermont-Ferrand per l'obra Voltant per Sants.

1 min
swasky

Una obra sobre Barcelona ha estat guardonada aquest divendres amb el Premi Internacional al XIII Rendez-vous du carnets de voyage celebrat a Clermont-Ferrand. L'obra premiada és 'Voltant per Sants' del barceloní Víctor Martinez "Swasky" que forma part de 'Quaderns de viatge' una col·lecció sobre els barris de la ciutat, editada per l'Ajuntament de Barcelona.

Aquesta fira d'autors i editors de quaderns de viatge, la més important i amb més tradició a tot Europa, enguany ha convidat Barcelona a exhibir la col·lecció en un estand propi que ha estat correspost amb gran èxit de públic.

La col·lecció dels quaderns de viatge de Barcelona, que ja compta amb nou números publicats, segueix el model del clàssic carnet de voyage. Els quaderns de viatge són, com el seu nom indica, una llibreta de viatge, un bloc de notes, on es construeixen a través de dibuixos i textos, la visió dels espais on viatja l'autor. Per tant, són obres molt personals i alhora d’una gran qualitat artística.

Una trobada d'il·lustradors a Barcelona

Víctor Martínez "Swasky" és, a més de l'autor del llibre premiat, membre de la direcció de Urban Sketchers, una organització internacional d'il·lustradors amb seu a San Francisco (EUA), que cada any organitza una trobada de tots els seus membres a una ciutat diferent perquè hi reflecteixin artísticament la seva visió de la ciutat durant un cap de setmana.

Barcelona acollirà el juliol de 2013 la propera trobada de Urban Sketchers, i durant els mesos previs la ciutat organitzarà un seguit d'activitats ciutadanes vinculades a la il·lustració urbana que s'anomenarà 'Barcelona dibuixa'.

stats