Guerra a Líbia
Especials 20/10/2011

Gaddafi és mort

El primer ministre libi confirma la mort del dictador libi aquest dijous a Sirte. El cos de Gaddafi ja ha arribat a Misurata, segons fonts rebels. Un vídeo emès per Al-Jazira mostra el líder libi mort o greument ferit

Agències
2 min
Imatge de Gaddafi en el moment de la captura difosa per Al-Jazira

TrípoliEl primer ministre libi, Mahomoud Jibril, ha confirmat aquest dijous la mort del líder libi Muammar al-Gaddafi després de ser capturat a Sirte, ciutat natal del dictador, segons l'agència AP. El ministre de la Informació del Consell Nacional de Transició libi ha informat que el cos del dictador ha estat traslladat a una mesquita de Misurata. Sirte ha caigut aquest dijous després de dos mesos de setge. Les noves autoritats líbies asseguren que el coronel ha estat ferit a les dues cames i que ha mort després de ser detingut. Reuters ha parlat amb testimonis presencials de la captura del dictador que ho han confirmat. D'altra banda, la cadena qatariana Al-Jazira ha emès un vídeo del dictador greuement ferit o mort.

Una de les versions de la mort de Gaddafi, informa Reuters, és que el conductor de l'ambulància que traslladava Gaddafi a un hospital ha dit a un rebel que el dictador ha mort en el trajecte. Segons altres fonts del CNT citades per Reuters, Gaddafi hauria resultat ferit quan intentava fugir en un comboi que hauria estat bombardejat per avions de l'OTAN. L'aliança atlàntica no confima la informació i diu que necessita temps per fer comprovacions de la situació.

La cadena Al-Arabia informa també de la detenció de dos fills del dictador, Moutassim i Abdul·lah. Segons l'agència AFP, Moutassim estaria mort. Ni el departament d'Estat dels EUA ni l'OTAN confirmen la notícia. La BBC informa que els ciutadans de Sirte celebren la notícia. També haurien mort el portaveu del dictador, Mussa Ibrahim, i el cap de les seves forces armades, Abu Bakr Iunus Jabr.

Segons ha declarat un rebel a Reuters, Gaddafi estava amagat en un forat i ha cridat "No dispareu, no dispareu!" en el moment de la seva detenció.

stats